FőoldalRendszerintegrátorAutomatizált vasútbiztonság - magyar szoftver óvja a világ vasútjait
2012. április 17., kedd ::

Automatizált vasútbiztonság - magyar szoftver óvja a világ vasútjait

Továbbfejlesztette vasúti biztosítóberendezési-tervező és szimulátor alkalmazásait a Tran-SYS Kft. A 100 százalékban magyar cég megoldását már most is számos európai és távol-keleti ország mintegy 20 vasúttársasága és intézménye használja

A mintegy 33 millió forintos uniós támogatással megvalósult, összesen 71 millió forintos projekt világszerte piacvezetővé teszi a céget a szegmensben működő független fejlesztők között.
Továbbfejlesztette vasúti biztosítóberendezési tervező és szimulátor alkalmazásait a Tran-SYS Kft. A fejlesztés lényege, hogy a cég eddigi szoftvereit könnyebben adaptálhatóvá tették az egyes országok eltérő vasúti körülményeihez. Így mostantól az eddig szokásos több hónaphoz képest lényegesen rövidebb idő alatt lehet testre szabni a rendszert, miközben automatizálhatóvá váltak a biztosító berendezések tervezésének és tesztelésének folyamatai is.
A vasúti biztosítóberendezések és szimulációs rendszerek tervezése egy speciális mérnöki feladat, amellyel csak néhány vállalkozás foglalkozik világszerte - ismertette a munka hátterét a 23 főt foglalkoztató cég ügyvezetője. Dr. Parádi Ferenc hangsúlyozta, a mostani újítással a Tran-SYS lett az egyetlen univerzális, gyártóktól független megoldással rendelkező vállalkozás, amely így meglévő osztrák, német, belga, luxemburgi, svájci, finn, szingapúri és magyar referenciái mellé Európa más országaiban és a távol-keleten is erősítheti jelenlétét, például Indiában és Kínában. A cég a tavalyi 694 millió forintos árbevételét a befektetés révén jelentősen növelni tudja, így a fejlesztés néhány éven belül megtérül.

A Tran-SYS Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény