FőoldalRendszerintegrátorPowerStruxure: teljes körű energiamenedzsment
2012. április 12., csütörtök ::

PowerStruxure: teljes körű energiamenedzsment

A Schneider Electric bejelentette átfogó energiamenedzsment megoldásainak új családját, a PowerStruxure-t. Az EcoStruxure architektúra egyik kulcsfontosságú alrendszereként akár 30%-os megtakarítást is lehetővé tesz a beruházási és üzemeltetési költségek terén az ipari alkalmazások, épületek, adatközpontok és más nagy energiafogyasztók számára

A PowerStruxure megoldások nem csak megnövelt üzemeltetési és költséghatékonyságot biztosítanak, de egyidejűleg javítják az energiaellátás minőségét és megbízhatóságát is azáltal, hogy egy optimalizált rendszerstruktúrába fogják össze a hardver elemeket, a kommunikációs eszközöket és protokollokat, valamint a felügyelő szoftvert. A PowerStruxure lehetővé teszi, hogy a felhasználók a vállalati stratégiának megfelelően menedzselhessék és egységesíthessék az energiamenedzsment folyamatokat a pénzügytől az üzemeltetésig, egy vagy akár több helyszínen is.
Az intelligens PowerStruxure megoldáscsalád rendelkezik minden olyan jellemzővel, ami egy teljes értékű EcoStruxure energiamenedzsment architektúra támogatásához szükséges, az áruházi terektől az üléstermekig. A teljes PowerStruxure kínálatot úgy tervezték, hogy az energiaellátó infrastruktúra, valamint az energiafelhasználás aktív, valós idejű felügyelete és ellenőrzése megnövelje a vállalati beruházások értékét. Az új megoldáscsalád lehetővé teszi a Schneider Electric ügyfelei számára, hogy az összes energiaellátással és felhasználással kapcsolatos adatot, továbbá a szükséges felügyeleti funkciókat egy testreszabott rendszerbe fogják össze.
"Minden vállalkozás fogyaszt energiát, az energiafelhasználásnak pedig jelentős hatása van a vállalkozások nyereségére. Mivel a gazdasági és környezetvédelmi kihívások egyre növekednek, a vállalkozások és intézmények minden területen kiemelt figyelmet fordítanak az energiafelhasználás módjára és költségeire. A PowerStruxure több, mint egy hagyományos energiamenedzsment rendszer: összehangolja az energiamenedzsment stratégiát az üzletivel, és egy olyan eszközt ad az energiaellátásért felelős üzemeltetési vezetők kezébe, amelynek segítségével megismerhetik a hatékonyságot, a megbízhatóságot és a költségeket befolyásoló valódi tényezőket. Másfelől segíti a pénzügyi, energiaellátási, üzemeltetési valamint a gyártásért felelős felsővezetők együttműködését a döntéshozatalban. Hosszú távú megtakarításokat és maximális termelékenységet eredményez" - mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának igazgatója.

Az EcoStruxure egyik meghatározó elemeként a PowerStruxure könnyen integrálható annak átfogó energiamenedzsment stratégiájába. A moduláris komponenseknek köszönhetően a megoldások skálázhatók, a rendszerelemek pedig az igényeknek megfelelően bővíthetők vagy hozzáadhatók. Az energiaellátási adatokat teljes vállalkozás szintjén integrálja: így például az áramellátás minőségét érintő esetek érzékelésétől a szűrésen át a beavatkozásig segíti az alkalmazottak munkáját, hogy minél gyorsabban megszüntethessék a gyártás folytonosságát vagy a berendezések épségét veszélyeztető állapotokat.
Az EcoStruxure integrált rendszerarchitektúrát a nyílt és skálázható StruxureWare szoftver platform támogatja, mely a vállalatok hatékonysági igényeinek növekedése szerint egészíthető ki további funkciókkal. A StruxureWare hét kulcsfontosságú funkciót fog össze, melyekből a PowerStruxure kettőt kínál: a "Power Availability" funkció a teljes helyszín energiaellátásának ellenőrzését teszi lehetővé valós időben, az "Energy Management" pedig a különböző energiaforrások (víz, levegő, gáz, elektromos áram, gőz) optimalizálását végzi. Az első szoftvercsomag, a StruxureWare for Data Centers 2011 júniusában került bemutatásra. További szoftvercsomagok, mint az épületekhez kínált StruxureWare for Buildings és az ipari alkalmazásokat támogató StruxureWare for Industry 2012 során lesznek elérhetőek.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény