FőoldalRendszerintegrátorVezérlés DIN sínről biztonságosan és megbízhatóan
2012. március 14., szerda ::

Vezérlés DIN sínről biztonságosan és megbízhatóan

A nagy teljesítményű Finder 48 sorozat csatolóegységeivel megbízhatóan és átláthatóan vezérelheti berendezéseit közvetlenül az elosztószekrényből

Az elosztószekrényekből gyakran használt központosított vezérlés a csatolóegységek használatával számos előnnyel jár. A kapcsoló elemek elhelyezése az elosztószekrénybe lehetővé teszi pl. a gyors és átlátható kiépítést, a működés egyszerű ellenőrzését és az egyszerű módosításokat a konfigurációban. A kapcsolóelemek - relék csatolóegység formájában - DIN sínen való elhelyezése sok esetben lényegesen javítja a zavaró jelekkel szembeni ellenállóságot. Ez annak köszönhető, hogy a csatolóelem elosztószekrényben való elhelyezésével közel van a vezérlőelektronikához, így a vezetékek a csatolóelemhez (relé) az adott berendezéshez jóval rövidebbek. Így elkerülhető a vezérlővezetékek párhuzamos vezetése más erősáramú vezetékekkel, gyakran több tíz méterre is, melyek szélsőséges esetekben akár olyan áramot is indukálhatnak, melyek képesek bekapcsolni a relét.


Előnyök/tulajdonságok:

  1. Csatolóegység DIN sínre
  2. 1 vagy 2 átkapcsoló érintkezős változat
  3. 8/16 A 250 VAC tartós áram
  4. 10*10E6 mechanikus élettartam
  5. Környezeti hőmérséklet -40-től +70 °C-ig
  6. Fogyasztás mindössze 0,5 W (DC változat)
  7. Tartalmaz védőelemeket és állapotjelző LED-et
  8. Származási hely EU

A Finder 48 erőteljes csatolóegységek sorozata egy vagy két átkapcsoló érintkezővel. Kaphatóak egyenvagy váltóáramú tekerccsel csakúgy, mint csavaros vagy csavar nélküli sorkapcsokkal. Raktárkészletünkről 2 változatot kínálunk Önöknek: a 48.52 és 48.61 típust, melyek érzékeny, csupán 0,5W fogyasztású tekerccsel rendelkeznek. A csatolóelemek tartalmaznak védőelemeket az átpolarizálás ellen, zavarás elnyomására (EMC), valamint LED-es jelző áramkört.
A magas kapcsolóáramokon kívül 16/8 A a Finder 48 nagyfokú biztonságot is nyújt az akár 6 kV (tekercs/érintkezők) szigetelési feszültségének köszönhetően. A Finder 48 lehetővé teszi a relé gyors kihúzását a műanyag tartójával, ami megkönnyíti az ellenőrzést vagy a relé cseréjét. Opcionálisan kapható átkötő sín is több csatolóegység kölcsönös összekötésére. Részletesebb információkat a Finder 48 adatlapján találhat.

Érdeklődés esetén lépjen velünk kapcsolatba az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

A SOS electronic honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény