FőoldalRendszerintegrátorLexmark: nyomtasunk felhőből
2012. január 04., szerda ::

Lexmark: nyomtasunk felhőből

A Lexmark új Print Release megoldásával bárhonnan elérhetővé válik a mobil nyomtatás, miközben jelentősen csökkennek az informatikai költségek

A Lexmark bejelentette, hogy vállalati szintű Print Release megoldása a felhőn keresztül is elérhetővé vált egy szoftver, mint szolgáltatás (Software as a Service - SaaS) modellen keresztül. A hosztolt telepítés a rendszergazdák számára gyors skálázhatóságot biztosít a Lexmark Print Release megoldásához anélkül, hogy új informatikai infrastruktúrára kellene beruházni, miközben átfogó mobil nyomtatási lehetőségeket nyújt az egész nyomtatókörnyezetben.

A vállalatok rugalmasan választhatják ki az igényeiknek leginkább megfelelő Lexmark Print Release telepítési lehetőséget, legyen az akár hagyományos, akár helyi, vagy egy hosztolt szolgáltatásként való telepítés előfizetéses alapon. Az új szolgáltatás-orientált modellel a Lexmark nemcsak gyors telepítést biztosít, de a Print Release megoldás és a kapcsolódó infrastruktúra kezelését távolról végzi egy biztonságos adatközpontban.

A Lexmark Print Release felhőalapú megoldása széleskörú támogatást nyújt a vállalati szintű mobil nyomtatásnak. A Lexmark Mobile Printing alkalmazással - amelyet Apple iOS, valamint androidos okostelefonokra és táblagépekre terveztek1az alkalmazottak nyomtatási munkákat küldhetnek közvetlenül a nyomtatási feladatsorba, és bármelyik hosztolt Print Release engedélyezett kimeneti eszközön2 ki tudják nyomtatni ezeket. A Lexmark Print Release konfigurálható, így az alkalmazottak bármelyik email küldésre képes mobilkészülékről nyomtathatnak, beleértve a BlackBerryt is. Nincs más dolguk, mint egyszerűen hozzácsatolni a dokumentumot egy emailhez és elküldeni a vállalati Print Release email fiókjukba.

A Lexmark Print Release nemcsak a mobilkészülékekről való nyomtatást támogatja, de lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy kövessék és kezelni tudák a benyújtott nyomtatási feladatokat ezekről az eszközökről, amennyiben alkalmazzák a Lexmark Document Accounting tevékenység követő megoldását. Ez a hatékony kombináció jobb rálátást és nagyobb irányítást enged a rendszergazdáknak az általuk kezelt kimeneti környezetben. A Lexmark Document Accounting átfogó nyomonkövetési és jelentéskészítési képességeket biztosít, amely figyelemmel kíséri a kimeneti eszközökön zajló tevékenységeket, hogy részletes adatokat gyűjtsön, majd jelentést készít felhasználónként, csoportonként és eszközönként. Azok a Print Release feladatok, amelyeket mobileszközökön nyújtanak be, ugyanúgy nyomon követhetőek, mint azok a feladatok, amelyeket egy asztali számítógépről küldenek.

"A táblagépek, okostelefonok és a felhőalapú technológia folyamatosan alakítja azt a módot, ahogyan a vállalatok a technológiai eszközeiket kezelik. A Lexmark legújabb fejlesztéseként a Print Release megoldás lehetővé teszi az informatikai szakembereknek, hogy továbbra is fokozzák a kimeneti eszközök teljesítményét, miközben egyidejűleg kezelik az infrastruktúra költségeit, valamint támogatják a mai mobil munkavállalókat. Az elmúlt 20 évben a Lexmark a világ legnagyobb cégeinek segített abban, hogy maximalizálják az informatikai beruházást és javítsák az üzleti folyamatokat. A Lexmark legújabb kínálata pedig a legfrissebb példa arra, hogy mennyire sikeresen működik mindkettő" - mondta Dany Molhoek, a Lexmark közép- és kelet-európai régiójának ügyvezető igazgatója.

Felszerelve ezzel az értékes információval, a nagyvállalatoknak lehetőségük van elemezni, alkalmazkodni és fejlett nyomtatási megoldásokat bevezetni a munkavállalók körében, valamint hatékonyabban tudják kezelni a nyomtatási és képalkotó eszközöket is annak érdekében, hogy csökkentsék a költségeket és erőforrásokat takarítsanak meg. Sőt, azok az ügyfelek, akik a a menedzselt szolgáltatási szerződés részeként telepítették a Lexmark Print Release megoldást, drámai csökkentést tapasztaltak a papírfogyasztásban, valamint sikeresen csökkenteni tudták a nyomtatóflottájuk eszközeinek számát.

A Lexmark szoftver, mint szolgáltatás (SaaS) alapú Print Release kínálata a Lexmark szakmai szolgáltatási programján keresztül3 lesz elérhető.

Az EMEA országokban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) a Lexmark Print Release 2012 első felében kerül bevezetésre.

1: A Lexmark Mobile Printing alkalmazásról nyomtatási feladat küldéséhez szükséges rendszerek: iPhone 3G, iOS 4.2 vagy Android 2.1 verziójú rendszerek, illetve ezek újabb változatai.
2: A Lexmark Embedded Solutions Framework által támogatott nyomtatási eszközök vagy nem-Lexmark PCL/PostScript olvasókártyával ellátott nyomtatók amelyek egy Lexmark Print Release Appliance-en (Lexmark N7020e) keresztül csatlakoznak.
3: Az előfizetési díjak felhasználónként vonatkoznak.

A Lexmark honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény