FőoldalRendszerintegrátorAz APC InfraStruxure Operations a VMware vSphere integráción keresztül támogatja a virtualizációt és a számítási felhőt
2011. május 17., kedd ::

Az APC InfraStruxure Operations a VMware vSphere integráción keresztül támogatja a virtualizációt és a számítási felhőt

Az APC by Schneider Electric bemutatta az InfraStruxure Operations és a VMware vSphere integrációját, amely gyártó-független készletnyilvántartást, valós idejű analízist és automatikus problémamegoldó javaslatokat biztosít. Az integráció révén a VMware vSphere információt kap a fizikai infrastruktúra riasztásairól és eseményeiről, továbbá a helyreállítási műveletek segítségével a virtuális gépeket nem veszélyeztetett adatközponti területre képes átmozgatni

Az integráció segítségével az InfraStruxure Operations összepárosítja az infrastruktúra fizikai rétegében bekövetkezett eseményeket a VMware virtuális gépekből származó információkkal. Az integrált rendszer a fizikai infrastruktúrában bekövetkező kritikus események után szerver-hatáselemzést végez, amellyel meghatározza, hogy az események milyen hatást gyakorolnak a virtualizált környezet host szervereire. A hatásanalízis eredményeként az InfraStruxure Operations automatikusan migrálja a virtuális szervereket nem veszélyeztetett hardver környezetbe, és ezzel lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy betartsák az SLA megállapodások feltételeit.

"A fizikai infrastruktúra átfogó szemlélete lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy felügyeljék és menedzseljék az egyre bonyolultabb informatikai környezetet, beleértve a virtuális gépek telepítését és menedzselését. A VMware rendszereket üzemeltető ügyfelek információt szerezhetnek virtuális gépeik fizikai szerverekhez és a környezethez fűződő összefüggéseiről egyaránt"
- mondta Chris Hanley, az APC marketingért és kereskedelmi folyamatokért felelős alelnöke.

InfraStruxure Operations
Az InfraStruxure Operations az APC InfraStruxure menedzsment szoftver portfóliójában elérhető egyik alkalmazása, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy holisztikus képet kapjanak adatközpontjuk fizikai infrastruktúrájáról, beleértve az energiaellátás, a hűtés, a biztonsági rendszerek és a környezet hagyományos felügyeletét és ellenőrzését. A szoftver funkcióihoz tartozik ezen felül a trend analízis, az előzetes szimuláció, a kapacitásmenedzsment, a berendezések állapotfelmérése, a pillanatnyi és visszamenőleges energiahatékonysági mutató (PUE) alkalmazása, valamint az energiafelhasználás és költségeinek monitorozása.

"Ahogy az adatközponti infrastruktúrák komplexitása a virtualizációval és a számítási felhővel tovább növekszik, az informatikai menedzserek számára egyre fontosabbá válik, hogy valós idejű információt szerezzenek a fizikai réteg állapotáról szoftverek segítségével" - mondta Michelle Bailey, az IDC vállalati platformok és adatközponti trendek kutatásaiért felelős alelnöke. "Több felügyeleti csomag is elérhető a piacon, de az APC by Schneider Electric az első olyan gyártó, amelyik virtuális gépek nem veszélyeztetett környezetbe történő automatikus migrációjára képes az energiaellátás, a hűtés és a szerver erőforrások rendelkezésre állása alapján" - hangsúlyozta Michelle Bailey.

A rendszer átfogó képet ad az adatközpont struktúráiról:

  • az infrastruktúrák felügyeletéhez a PUE kalkulátor a napi energiafelhasználásról szolgáltat információt
  • az InfraStruxure Operations együtt fut az APC InfraStruxure Central szoftverével, amely fogadja és összegyűjti az eszközök adatait az infrastruktúra fizikai rétegéből.

Az APC a VMware Technology Alliance Partner Program tagjaként integrációt biztosít minden APC Smart-UPS-en az APC PowerChute Network Shutdown szoftver és a VMware ESXi között. Az APC és a VMware közös törekvése, hogy a vSphere megoldást a VMware Technology Alliance Partner Programon belül hivatalosan is elfogadják.
A vSphere integráció már 2011 februárjától elérhető az InfraStruxure Operations v6.2 részeként.

Az APC honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény