FőoldalRendszerintegrátorA Fujitsu új Emerald termékcsaládja 360 fokos nézetben jeleníti meg a jármű környezetét...
2011. március 24., csütörtök ::

A Fujitsu új Emerald termékcsaládja 360 fokos nézetben jeleníti meg a jármű környezetét...

...és lehetővé teszi a virtuális klaszter-alkalmazások kialakítását A Fujitsu Semiconductor Europe innovatív technológiája új módszert honosít meg a gépkocsivezetőket segítő rendszerek világában. Az új megoldás 4 kamerával rögzíti a környezetet, és úgy kombinálja egymással a képeket, mintha madártávlatból készült volna a felvétel

A kamerák videó képeit ezután egy íves virtuális 3D felületre vetíti. A felületen megjelenő kép a háromdimenziós virtuális kivetítés technológiájával tetszőleges nézőponthoz igazítva konvertálható. A speciális módszerrel a kép jóval kevésbé torzul és jelentősen eltér a hagyományos rendszerekkel elérhető megjelenítéstől. Segítségével a gépjárművezetők sokkal könnyebben észlelhetik az akadályokat a gépkocsi körül.

Az új rendszer nézőpont-interpolációs technológiája lehetővé teszi a perspektíva megváltoztatását. Praktikus jellemzője, hogy a kijelzőn megjelenített kép váltásakor zavar nélkül képes igazodni a sofőr nézővonalához. A 360 fokos képbe a gépkocsi képe is belerenderelhető. A renderelt gépkocsimodell és az interpolációs technológia együttes alkalmazásának köszönhetően a sofőr mindig képes tájékozódni, és azonnal tudja, milyen irányba kell néznie. A 360 fokos nézet és a renderelt gépkocsimodell együttes feldolgozása lehetővé teszi a gépkocsi körüli akadályok arányainak pontos észlelését. A rendszer látenciája minimális, ami biztonsági szempontból komoly előny.

A Fujitsu Semiconductor kifejezetten erre az alkalmazási területre fejlesztette ki MB86R11 'Emerald-L' lapkáját. A már jelenleg is kapható termék rengeteg új jellemzővel rendelkezik. Processzormagja a nagy teljesítményű ARM(r) Cortex(tm)-A9-alapú SoC, amely integrált ARM-Neon-SIMD motort is tartalmaz. Az Emerald négy videobemeneti portja lehetővé teszi több videokép egyidejű feldolgozását. Az Emerald max. négy bemeneti függvényt képes egyidejűleg, nagy felbontásban fogadni. Működése során az Emerald család 1 GiB DDR2 800 vagy DDR3 1066 RAM valamint NAND, NOR és menedzselt NAND flash-memóriát támogat.

További járulékos előny a többrétegű koncepció - max. 8 réteggel és 3 egymástól független kijelzővezérlővel. Ez rendkívül rugalmas, fontosság szerinti grafikus renderelést tesz lehetővé az OpenGL ES 2.0 szabvány alapján. Az Emerald család a gépkocsigyártás standard eszközeivel és kommunikációs protokolljaival (CAN, MediaLB/Media Local Bus(r) és Ethernet) is együttműködik. Kétféle változatban készül: az egyik a már jelenleg is rendelhető Emerald-L MB86R11, a másik pedig az Emerald-P MB86R12, amely szinte teljesen megegyezik az Emerald-L-lel, de az Inova Semiconductors APIX interfészeivel is fel van szerelve. Az Emerald-P demóváltozata 2011 második felétől lesz elérhető.

Az Emerald család virtuális klaszter-alkalmazásokhoz is ideális. A FSEU rendszerszemléletű stratégiáját a Fujitsu Embedded Solutions Austria (FEAT) is támogatja, amely a gépkocsik ember-gép interfészeihez (HMI) és klaszter-alkalmazásokhoz kínál szoftvermegoldásokat.

A Fujitsu Semiconductor Europe honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény