FőoldalRendszerintegrátorA mekkai metró Siemens-áramellátással szállítja a zarándokokat
2011. február 01., kedd ::

A mekkai metró Siemens-áramellátással szállítja a zarándokokat

A Siemens Mobility divíziója sikeresen lezárta az "Al Mashaaer Al Mugaddassah" metróprojekt vasútvillamosítási feladatainak első szakaszát. A Mekka zarándokrégió új tömegközlekedési vonalát üzembe állították, és 72000 utas/óra/irány szállítási kapcitásával segíti majd a zarándokúton lévőket a Mekka körüli szent helyekre való gyors és kényelmes eljutásban

Az "Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro" 18 km hosszú összeköttetést jelent Mina és Arafat között. Mina 5 kilométerre van a mekkai Szent Mosétól. A kilenc pályaudvarrral megépült vonal a zarándokút mellett húzódik egészen Arafat környékéig.
A vonalhoz, melyen 80 km/h maximális sebességgel közlekedhetnek a szerelvények, a Siemens Mobility szállította és realizálta a komplett vasúti áramellátó rendszert, beleértve a vontatási alállomásokat 110 kV-os nagyfeszültségű, továbbá 13,8 kV-os és 1,5 kV-os berendezésekkel és kábelrendszerekkel, valamint az áramszedőket tápláló felső vezetékeket. A vonalat 1500 V-os egyenáram táplálja tizenegy alállomáson keresztül.
A Siemens már az 1930-as évek óta intenzíven közreműködik a szaúd-arábiai közlekedési infrastruktúra fejlesztésében. A Siemens Mobility, mint e szektor egyik főszereplője, fontos mérföldköveket jelölt ki a Közel-Kelet legnagyobb országában. Legutóbb a Dammam és Rijád közötti vasúti összeköttetést szerelte fel a legmodernebb jelzéstechnikai és telekommunikációs eszközökkel, valamint az ETCS (European Train Control System) vonatvezérlő rendszerrel, amely technikát az arab világban elsőként itt alkalmazzák.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény