FőoldalRendszerintegrátorMegújult az APC legnépszerűbb TradeOff Tools eszköze
2011. január 27., csütörtök ::

Megújult az APC legnépszerűbb TradeOff Tools eszköze

Megújította és új tulajdonságokkal látta el TradeOff Tools eszközei között elérhető UPS hatásfok összehasonlító kalkulátorát az APC by Schneider Electric. A könnyen kezelhető, bárki számára ingyenesen igénybe vehető webalapú alkalmazás az APC TradeOff Tools egyik legnépszerűbb eszköze. Segítségével összehasonlítható két UPS-rendszer hatékonysága, illetve az alkalmazás azt is megmutatja, hogy az egyes UPS-ek milyen hatással vannak a vállalat energiaköltség-megtakarítására valamint CO2 kibocsátására

Az alkalmazás segítségével korábban is összehasonlíthatóak voltak a különböző, felhasználó által definiált UPS-ek, beleértve a nem APC termékeket is. Az új funkciók segítségével azonban külön ellenőrizhetők az US és az európai feszültségszinteken működő UPS-ek, és a korábbinál rugalmasabban beállítható paraméterek segítenek a különböző UPS konfigurációk kiválasztásában.
A kalkulátor külön érdekessége, hogy automatikusan kiszámítja a helyi átlagos energiaköltségeket, pl. Magyarország választása esetén forintban adja meg azokat.

UPS hatékonyságnövelő kalkulátor, működés közben
"Az UPS Efficiency Comparison Calculator gyors és egyszerű lehetőséget nyújt két UPS konfiguráció összehasonlítására, ráadásul párhuzamos UPS konfigurációkat és redundáns rendszereket is ellenőrizhetnek vele. Az eszköz ismeri az APC UPS-ek hatékonysági jellemzőit, de néhány paraméter megadását követően képes felrajzolni más UPS-ek hatékonysági görbéjét is" - mondta Szarka Attila az APC by Schneider Electric vezető rendszermérnöke. "A görbék összehasonlítását megkönnyíti a mozgatható kurzor, amivel a felhasználó által választott terhelési szinten számolja ki a két UPS éves veszteségét és üzemeltetési költségét" - tette hozzá Szarka Attila.

Az UPS hatékonyságnövelő kalkulátor jellemzői (az újdonságok *-gal jelölve):
* A felhasználó által definiált UPS paramétereivel bármilyen UPS (nem APC termékek is) összehasonlíthatók

  • Paraméterezhető hatékonysági diagram
  • CO2-kibocsátás és öko-lábnyom számítás
  • UPS-ek éves veszteségének összehasonlítása felhasználó által választott terhelési szinten
  • * Külön ellenőrizhetők az US és az európai feszültségszinteken működő UPS-ek
  • * Rugalmasabban beállítható paraméterek segítenek a különböző UPS konfigurációk kiválasztásában
  • * A telepítési ország választásával automatikusan számolja a helyi átlagos energiaköltségeket

Az alkalmazás az eredményeket - így többek között az UPS-rendszerek hatékonyságát és a CO2-kibocsátást normál és a felhasználó által kiválasztott terhelés mellett - grafikonon ábrázolja. A megoldás nemcsak informatikai környezetbe szánt UPS-ek esetén segíti a felhasználók munkáját, de használata az adatközpontok tervezését, modellezését és ellenőrzését is jelentősen megkönnyíti.

Az UPS összehasonlító alkalmazás a http://www.apcmedia.com/salestools/WTOL-7GKS4S_R3_EN.swf oldalon érhető el.

Az energiahatékony adatközpontok bevezetéséről és energiahatékonyságuk méréséről bővebb információ található az alábbi angol nyelvű tanulmányokban:

http://www.apcmedia.com/salestools/NRAN-6LXSHX_R1_EN.pdf

http://www.apcmedia.com/salestools/NRAN-72754V_R2_EN.pdf

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény