FőoldalKonstruktőrMI-fejlesztések a Robert Bosch-nál
2023. szeptember 18., hétfő ::

MI-fejlesztések a Robert Bosch-nál

A „BoschxRichter Innovátorok Napja” eseményen beszéltek a cég AI fejlesztéseiről

Szászi István, a Bosch-csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban elmondta, hogy az emberek elvárásaival összhangban a Boschnál nap mint nap azon dolgoznak, hogy innovatív technológiákkal, köztük a mesterséges intelligenciával jobbá, fenntarthatóbbá, biztonságosabbá tegyék a világot. Szászi István emlékeztetett, hogy száz évvel ezelőtt még index és ablaktörlő nélkül közlekedtek az autók az utakon, ami ma már szinte felfoghatatlan veszélyt jelentene. Manapság pedig már ABS és EPS védi az autóvezetőket, és a mesterségesintelligencia-fejlesztésekkel még biztonságosabbá válik a közlekedés.

A Bosch a mesterséges intelligencia kutatásában és alkalmazásában a fenntarthatóság, a mobilitás és az ipar 4.0 területeire összpontosít, és élen kíván járni a technológia használatában. Az elmúlt öt évben a Bosch több mint 1000, mesterséges intelligenciával kapcsolatos találmányra nyújtott be szabadalmi bejelentést, amivel a vezető szereplők között van Európában. A Boschnál a mesterséges intelligenciával foglalkozó szakértők jelenleg több mint 60 konkrét felhasználáson dolgoznak, például a generatív mesterségesintelligencia-platform egy Boschon belüli változatán, amely hozzáférést biztosít a legkülönbözőbb adatforrásokhoz. A Bosch emellett kidolgozta saját AI-etikai kódexét, amely a mesterséges intelligenciának a vállalat termékeiben történő felhasználását szabályozó irányelv.

Korábban a vállalat már bejelentette, hogy terveik szerint még ebben az évben a Bosch-csoport minden terméke és megoldása vagy eleve tartalmaz mesterségesintelligencia-alapú technológiát, vagy annak segítségével fejlesztik, illetve gyártják majd. A cég eredetileg 2025-re tűzte ki ezt célul, ám jó úton halad, hogy már két évvel korábban megvalósítsa a terveket.

Fotó: Bosch

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény