FőoldalKonstruktőrRugalmas platform az IoT-eszközfejlesztés felgyorsítása érdekében
2018. május 04., péntek ::

Rugalmas platform az IoT-eszközfejlesztés felgyorsítása érdekében

Az RS Components a Cypress Semiconductor Corp. és a MikroElektronika cégekkel együttműködve megalkotta a Clicker 2 for PSoC 6 fejlesztői készletet, amely gyorsabb prototípus-készítést tesz lehetővé a Cypress rendkívül kis energiaigényű PSoC 6 mikrovezérlőivel

A PSoC 6 MCU-k, amelyek áthidalják a drága, nagy energiaigényű alkalmazásvezérlők és a kis teljesítményű MCU-k közötti szakadékot, fejlett számítási teljesítményt nyújtanak olyan energiatudatos eszközök számára, mint az IoT-végpontok vagy egyéb kis méretű, akkumulátorral működő készülékek. Kétmagos architektúráját egy Arm® Cortex® M4 és egy Arm® Cortex® M0+ alkotja ugyanazon a lapkán, aminek köszönhetően rugalmasan tudja kiosztani a feladatokat, optimális teljesítményt és energiahatékonyságot biztosítva. Kategóriájában a legrugalmasabb architektúrája lehetővé teszi, hogy különböző típusú érzékelőkkel lehessen összepárosítani, és egyedi interfészeket lehessen létrehozni. A könnyű, korszerű, a megbízható végrehajtási környezeten (TEE) alapuló biztonság gondoskodik a védelemről, beleértve a biztonságos betöltést, a biztonságos adattárolást és a fejlett kriptográfiai algoritmusokat, anélkül, hogy külső memóriára vagy biztonsági elemre kellene költeni.

A kizárólag az RS-en keresztül kapható új Clicker fejlesztői készlet használatával a fejlesztők gyorsan meg tudják valósítani PSoC 6 projektjeiket. A kártya tartalmaz egy Bluetooth® 5-kompatibilis PSoC 63 Connectivity Line eszközt, amely egyszerűvé teszi az összekapcsolódást számos különböző típusú eszközzel. TA két külön mikroBUS™ interfész-csatlakozó a MikroElektronika click board-ok™ használatával széles körű bővíthetőséget biztosít. Szó szerint több száz click board érhető el, amelyek mind működő példakóddal vannak ellátva, könnyű hozzáférést nyújtva olyan funkciókhoz, mint a GSM, a GPS/GNSS, motorvezérlés, GHz alatti vagy 2,4 GHz-es rádió, beszédfelismerés, érzékelők, mérők, LCD vagy OLED kijelzők, és sok egyéb. Azzal, hogy egyszerre két click board adható hozzá a Clicker 2 for PSoC 6-hoz, a bővíthetőség is megduplázódik, és a felhasználóknak nem kell vagy-vagy döntéseket hozniuk.

Aleksandar Mitrovic, a MikroElektronika termékmarketing-menedzsere a fentiekkel kapcsolatban a következőket mondta: „A könnyen használható, rugalmas és gazdaságos Clicker 2 ideális platform PSoC 6 projektek elindításához.”

„A kifejezetten az IoT számára épített PSoC 6 MCU megoldásunkat használó Clicker 2 for PSoC 6 jelenti a belépésünket a virágzó MikroElektronika közösségbe” – mondta Jim Davis, a Cypress MCU üzletágának marketingigazgatója. „A Cypress azon törekvésével összhangban, hogy a problémák megoldása révén lehetővé tesszük ügyfeleink számára a következő generációs termékeik megvalósítását, szeretnénk erős partneri ökoszisztémákra is kiterjeszteni tevékenységünket, ebben pedig az RS és a MikroElektronika tökéletes társnak bizonyult.”

„A MikroElektronika és a Cypress cégekkel együttműködve fontos, a fejlesztők számára nehézséget jelentő problémákat oldottunk meg, hogy biztosítsuk, hogy a Clicker 2 for PSoC 6 a lehető legnagyobb segítséget jelentse ügyfeleink projektjeinek elindításában” – fogalmazott Andy Keenan, az RS félvezetők és passzív alkatrészek kategóriájának kezeléséért felelős alelnöke.

A PSoC 6 mikrovezérlő ideális a teljesítménytudatos, kis energiafogyasztású IoT eszközökhöz. Tökéletes kombináció: azonnal és egyszerű használható, ugyanakkor a MikroElektronika Clicker 2 platformjának és click boardjainak köszönhetően egyedi bővítési lehetőségek széles tárházát nyújtja.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény