FőoldalKonstruktőrForradalmi újítás a gépjárművek fényszórórendszereiben
2018. április 24., kedd ::

Forradalmi újítás a gépjárművek fényszórórendszereiben

A Texas Instruments bemutatta egyedülálló DLP® technológiájának implementációját nagy felbontású fényszóróberendezéseknél. Az új DLP chipset a piacon jelenleg az egyetlen olyan megoldás, amely teljes programozhatóságot és magas felbontást nyújt, ami fényszórónként több mint egymillió megcímezhető képpontot jelent. Ez a felbontás tízezerszeresen haladja meg a jelenlegi, adaptív fénysugaras technológiákkal elérhetőt

Az autógyártók és élvonalbeli, közvetlen beszállítóik az új, programozható, adaptív fénysugaras forrással olyan fényszórórendszereket fejleszthetnek, amelyek korábban soha nem látott világosságot nyújtanak az autóvezetők számára amellett, hogy a szembejövőket sem közvetlenül, sem a reflektív felületű, közúti jelzőtáblákról, közvetetten nem vakítja el fényével. Az új DLP technológia bármilyen fényforrással kompatibilis, akár LED-ekkel és lézerekkel is, az egyedileg formázható nyalábminták pontos tervezésre adnak lehetőséget.

A DLP technológia rugalmasságával az autógyártók és vezető tier-1-beszállítóik olyan fényszórók tervezésére kapnak lehetőséget, amelyek programozható szoftverrel és optikával egyedi csúcsteljesítményt visznek a végtermékbe, a járműbe, és még esetlegesen stílusidegenségtől sem kell tartani a márkaarculatot illetően. A fényszóró egyes pixeljei részlegesen vagy teljesen halványíthatók is, így akár a távolsági fényszóró is állandóan bekapcsolva lehet anélkül, hogy a közlekedés többi résztvevőjét ez bármilyen tekintetben hátrányosan érintené.

A Texas Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény