FőoldalKonstruktőrFeszültségcsökkentő/-növelő konverzió USB Type-C formátumú alkalmazásokhoz
2018. január 30., kedd ::

Feszültségcsökkentő/-növelő konverzió USB Type-C formátumú alkalmazásokhoz

Az Intersil bejelentette az iparág első feszültségcsökkentő/-növelő szabályozómegoldását, amelyet táblagépek, ultrabook számítógépek, hordozható akkumulátorcsomagok és egyéb, a megfordítható USB Type-C típusú csatlakozót használó mobileszközök gyártóinak kínál

Az ISL95338 típusnevű, kétirányú feszültségszabályozó számtalan egyenáramú forrással kompatibilis, legyen szó kommersz AC/DC adapterekről, USB-PD3.0-kompatibilis kapukról, utazóadapterekről, akkucsomagokról stb., amelyek jelét egészen akár 24 V jelszintű, szabályozott feszültségjellé konvertálja. Az ISL95338 az adapterbemenetén szabályozott 20 V feszültségre is képes konvertálni többféle DC tápegység jelét. Az ISL95338 az USB-C ökoszisztémát feszültségcsökkentő/-növelő, feszültségcsökkentő és feszültségnövelő üzemmódú működéssel is támogatja, amely kellő rugalmasságot nyújt ahhoz, hogy bármely USB-C szabványú energiamenedzsment-alkalmazásban felhasználható legyen.

Az egychipes ISL95338 képes a jelenlegi alkalmazásokban működő, két feszültségkonverter kiváltására a kétirányú feszültségcsökkentő és feszültségnövelő üzemmódú rendszerekben, ezzel akár 50%-kal is csökkentheti az anyaglistát. Az új modul az Intersil szabadalmaztatott R3™ modulációs technológiáját használja, amely akusztikailag zajtalan működést, kiváló, kisterhelésű hatásfokot és ultragyors tranziensválasz-képességeket biztosít. Az Intersil R3 technológia emellett a gyakorlatban hosszabb telepélettartamot is biztosít a rögzített frekvenciájú PWM és hiszterézises PWM egyedi kombinációja útján, amely végeredményben maximális hatásfokot jelent. Az ISL95338 kompatibilis az USB 3.1 szabvánnyal, soros kommunikációs képességeket kínál az SMBus/I2C protokoll alapján, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy programozás útján különböző bemeneti/kimeneti jelváltozási sebességre optimalizálják rendszerüket.

Az ISL95338 teljes mértékben kompatibilis az USB Power Delivery 3.0 szabvánnyal is, támogatja a programozható tápegység (PPS) üzemű működést a gyorstöltéshez a kétirányú 5–20 V feszültségű feszültségcsökkentő/-növelő, feszültségcsökkentő vagy feszültségnövelő üzemmódokban. Több ISL95338 áramkör összekapcsolható az ISL95521A akkumulátortöltő vagy az ISL9238 akkumulátortöltő segítségével, lehetőséget adva multiportos USB-C töltőrendszer megvalósítására. Az ISL95338 az R9A02G011 USB PD vezérlővel és a RAJ240045 mérőáramkörrel is kompatibilis, ami teljes értékű USB-C Power Delivery-kompatibilis megoldás kifejlesztését teszi lehetővé.

A feszültségcsökkentő/-növelő, feszültségcsökkentő és feszültségnövelő üzemet is támogató ISL95338 előre irányú bemeneti feszültsége 3,8–24 V lehet, a kimeneti feszültség maximuma 20 V, holtsáv nélkül. Az áramkör kapcsolási frekvenciája akár 1 MHz is lehet, amelynek automatikus csökkentésére is képes DCM módba helyezett töltő esetén, akusztikai zaj generálása nélkül. Az áramkör támogatja a lágyindítást, rendszerállapot szerinti riasztást és kétirányú belső kisütést is. A negatív feszültségátmenethez aktív kapcsolást támogat, a megkerülő módot mindkét irányban ismeri, illetve előre is visszirányban is lehetőséget ad az engedélyezésére. A gyorscsere lehetővé teszi a port gyors átállását forrásról nyelőre. Az áramkör SMBus- és I2C-kompatibilis, teljes védelmet szolgáltat túl alacsony feszültség, túlfeszültség, túláram és túlmelegedés ellen.

Az Intersil honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény