FőoldalKonstruktőrÚj megoldások gépjárműipari rádióvevők fejlesztéséhez
2017. október 04., szerda ::

Új megoldások gépjárműipari rádióvevők fejlesztéséhez

A Silicon Labs újdonságai saját állítsa szerint az iparág legjobban skálázható, legsokoldalúbb és legjobb ár/érték arányú megoldásai a járművek fedélzeti rádióvevő rendszereihez. A Global Eagle és Dual Eagle fantázianevű AM/FM vevők és digitális rádiótunerek, illetve a Digital Falcon társprocesszorok felhasználásával az autógyártók és elsődleges beszállítóik gyakorlatilag bármely piaci szegmens igényeit le tudják fedni, költségek és tudásszint tekintetében egyaránt. Az újdonságok a digitális rádiós műsorszórás követelményeit, illetve a gépjármű-elektronikai rendszerekre jellemző, magas igénybevételeket is kielégítik

A Silicon Labs új portfóliójára épített megoldások (legyen szó OEM vagy eladás utáni gyártói szektorról) kiválóan skálázhatók az alacsony árú, egytuneres AM/FM rádióktól egészen a nagy teljesítményű, többtuneres és többantennás rendszerekig, a közös alkalmazásfejlesztési interfésszel hozzásegítve a rádióberendezések gyártóit a K+F-tevékenységeik többszörös megtérüléséhez.

A Global Eagle (Si4795x-sorozat) és Dual Eagle (Si4796x, ill. Si4797x-sorozatok) családok analóg AM/FM vevőket és digitális rádiós tunereket tartalmaznak, skálázhatóság szempontjából új mércét állítva az autóipari rádióvevők szegmensében. Az Si479xx-sorozatú alkatrészek technológiai alapja a Silicon Labs szabadalmaztatott, alacsony középfrekvenciás digitális architektúrája, amely kivételesen jó RF-teljesítményt és interferenciaelnyomást valósít meg a vevőkben. Továbbá az Si479xx-családban implementált, kifinomult algoritmusok a mozgó járműben a jelvételt dinamikusan hangolják, így minden környezeti adottságban az optimális vételi teljesítményt biztosítják.

A Digital Falcon (Si469x-sorozat) család digitális rádiós társprocesszorokat tartalmaz, amelyek a hang- és adatátjátszást megvalósító digitális jeleket hordozó HD Radio és DAB/DAB+ szabványos adásoknál végez csatornademodulációt és forrásdekódolást. A Digital Falcon-sorozatú társprocesszorok használata esetén a vevő anyaglistája is szűkül, mivel nincs szükség külső RAM modulra a csatornadekódoláshoz. A Digital Falcon-családdal a belépőszintűtől a high-endig skálázható a DAB/DAB+ rádióvevő funkcionalitása, illetve HD Radio-rendszereknél az automatikus szint- és időillesztés (ALTA) támogatásának implementálása.

A Silicon Labs honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény