FőoldalKonstruktőrSokat várnak az új Ryzen 7 chiptől
2017. február 27., hétfő ::

Sokat várnak az új Ryzen 7 chiptől

Óriási teljesítményugrást ígér a következő AMD processzor. Majd’ ötéves fejlesztést követően fog márciusban piacra lépni az AMD Ryzen 7 nevű lapkája. A kifejezetten asztali számítógépekbe szánt, Zen magra alapuló processzor a játszani szerető és a maximális számítási teljesítményre vágyó réteget célozza. Március 2-án válik elérhetővé a termék, a játszani szeretők pedig a következő hónap elejétől tapasztalhatják meg, mire képes a Zen működés közben

Lisa Su, az AMD vezérigazgatója ezzel kapcsolatosan elmondta, hogy cége négy évvel ezelőtt azzal a céllal fogott a Zen processzormag fejlesztésébe, hogy eredményeként példa nélkül álló teljesítménynövekedésről számolhassanak be és visszahozzák a választási lehetőséget a nagy számítási teljesítményt igénylő számítógépek piacára.

A 330-500 dollár közötti áron forgalomba hozni tervezett lapkák órajele 3 és 3,6 GHz között skálázódik, de a csúcsmodell turbó órajele egészen 4 GHz-ig felfuthat. Kardinális kérdés a fogyasztás, hiszen az AMD lapkái már jó ideje küszködnek ezzel a problémával. Nos, az 1700-as modell TDP-je 65 watt a gyártó állítása szerint, a két nagyobb testvére (1700x, 1800x) pedig 95 wattos fogyasztási értékkel rendelkezik. A már előrendelhető lapkák több mint 180 gyártó kínálatában jelennek meg. 8 maggal rendelkeznek, magonként két szálas utasítás végrehajtással (tehát összesen 16 threaddel), illetve velük együtt mutatkozik be az új, AM4 platform is. Az AMD állítása szerint, a demók és a tesztek alapján a Ryzen 7 1800X a világ legnagyobb teljesítményű nyolcmagos asztali processzora, a Ryzen 1700 pedig a világ legkevesebbet fogyasztó nyolcmagos, asztali felhasználási környezetbe szánt processzora.

Új hűtési megoldásokról is beszámolt a gyártó; az eredeti, 2016-ban útjára bocsátott Wraith hűtők továbbfejlesztésével létrejött Wraith Spire és Wraith Stealth a vállalat szerint megbízható és halk módon tartja alacsonyan a lapkák hőmérsékletét. Az AMD állítása szerint előbbi a Ryzen 1700-ra csatlakoztatva csendes hűtést biztosít: 32 decibeles működési hangerőt jelölt meg a vállalat.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény