FőoldalKonstruktőrPLESSEY GaN-on-Silicon LED-chipek a CODICO-tól
2016. február 24., szerda ::

PLESSEY GaN-on-Silicon LED-chipek a CODICO-tól

A PLESSEY a közelmúltban jelentette be MaGIC sorozatú LED-chipjeit, amelyeket saját fejlesztésű, szabadalmaztatott GaN-on-Silicon gyártástechnológiájával gyárt. A kék színű fényt kibocsátó chip (amelyet „kék pumpa”-ként is emlegetnek azon tulajdonsága miatt, hogy képesek a fényport a fehér tartományig kényszeríteni) a nagy fényerejű LED-chipek egyik legújabb fejlesztése közepes- és nagyteljesítményű világítástechnikai alkalmazásokra, beleértve az általános, hirdetőfelületi, közterületi alkalmazási eseteket is

A PLESSEY saját fejlesztésű gyártástechnológiája egy vertikális LED-struktúrát hoz létre, amelyben az alsó kontaktus adja az anódot, a katód pedig a felső fémfelületen kerülhet kialakításra. A felső fémréteg elrendezését az adott LED-méret és működési áramerősség szerint optimalizálják, és tartalmaz egy vagy több mikrohuzalkötési felületet a katód csatlakoztatására.

A PLESSEY különböző hullámhosszakkal kínálja új kék LED-chipjeit. A 60%-ot is meghaladó fénykimeneti hatásfokkal működő chipeket 150 μm-es standard vastagsággal szállítja a gyártó, amely mellett más lehetőségek is rendelkezésre állnak a minimum 75 μm-es méretig.

Az egyformaság okán a chipeket kék színű szalagon, egyetlen intenzitással és színtartománnyal szállítja a gyártó, és a felhasználáshoz a standard pick & place beültetőgépeket javasolja. Mintadarabok különböző kiviteli változatokban elérhetők 420 ... 480 nm hullámhosszakkal, milliwatt és 10 W közötti teljesítménnyel. A PExS4500 sorozat tipikus optikai kimeneti teljesítménye 3 A meghajtóáram esetén 4000 mW.

A CODICO a PLESSEY hivatalos disztribútora, bármilyen jellegű megkeresés esetén áll rendelkezésre.

A CODICO honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény