FőoldalKonstruktőrMegérkeztek a Raspberry Pi A+ modellek az RS Componentshez
2014. december 12., péntek ::

Megérkeztek a Raspberry Pi A+ modellek az RS Componentshez

raspberryPlAAz RS Components bejelentette, hogy megérkezett raktáraiba az új és továbbfejlesztett Raspberry Pi A+ modell, mely a hozzáadott értéket és a könnyű használatot ötvözi a kis mérettel és az alacsony energiafogyasztással, így ideális választás ipari vezérlőberendezésekhez, távfelügyeleti illetve multimédiás eszközökhöz is. Az új 40 tűs, HAT-kompatibilis GPIO-t tartalmazó kártya most kisebb méretű, alacsonyabb energiafogyasztású, jobban bővíthető, jobban beágyazható és mobilabb mint eddig

Raspberry Pi A+ modell a B+ modellben bemutatott 40 tűs GPIO csatlakozóval rendelkezik, melynek tűkiosztása és rögzítőfuratai megegyeznek a HAT (Hardware Attached on Top – Felül csatlakoztatható hardver) kiegészítőjével, így téve lehetővé a felhasználó számára, hogy könnyen és gyorsan csatlakoztathasson extra elemeket a rendszerhez. Ezen felül az A+ modell a B+ modell elektromos felépítését vette alapul, így az energiafogyasztása jóval kisebb a korábbi A modellhez képest. A B+ modell 86×56 mm-es méretéhez képest az A+ modell a 65×56 mm-es méretének köszönhetően sokkal könnyebben beágyazható, így megfelelő a mobiliparban és az elemes eszközökben való felhasználásra is.

A B+ modellből származó fejlesztéseknek köszönhetően az A+ modell 256 MiB RAM-mal és egyetlen USB csatlakozóval rendelkezik, így egy igen költséghatékony megoldást kínál számos ipari és felhasználói projekthez.

A november 11. és 14. között Münchenben megrendezésre került electronica 2014 kiállításon a Raspberry Pi portfólió az RS Components standjának egy kiemelkedő attrakciója volt.

Az RS Components-től már megrendelhető a Raspberry Pi A+ modell, akár másnapi szállítással. További információkért a Raspberry Pi lapokkal és kiegészítőivel kapcsolatban látogasson el az RS Online-ra.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény