FőoldalKonstruktőrApró méretű, kétvezetékes kerékszenzor IC
2014. október 06., hétfő ::

Apró méretű, kétvezetékes kerékszenzor IC

Az Allegro MicroSystems Europe bemutatta A1688 típusjelű új termékét. A Hall-effektus alapján működő szenzor IC felhasználóbarát megoldás keréksebesség ill. fogaskerék-fogak kétvezetékes érzékelésére a gépjárműelektronikai rendszerekben (pl. blokkolásgátlók)

Az Allegro újdonsága teljesítmény tekintetében piacvezetőnek tekinthető, hiszen pl. az elhajlási szög pontosság, jitter és elektromágneses kompatibilitási teljesítmény tekintetében is túlmutat a versenytársakon. Az integrált kondenzátor fontos előny a külsőalkatrész-igény szempontjából, amelyek közül ezáltal ez a kötelező kapacitív elem mellőzhető. Az integrált áramkör tartalmaz továbbá kételemes Hall-szenzort és jelfeldolgozó áramkört is, amely a mágneses enkóderek jeleiben jelentkező változások függvényében reagál. Az IC kifinomult digitális áramköre minimálisra redukálja a mágnes és rendszer ofszethibáit, kalibrálja a légrésfüggetlen kapcsolási pontok erősítését, és valódi nulla sebességet biztosít.

Az A1688-nál a jeloptimalizálás már a bekapcsoláskor indul az ofszet- és erősítéskalibrációval, és tart a teljes működési ciklus alatt a futási módban működő kalibrációs séma jóvoltából. Ezek a környezeti hatásokkal (pl. az érzékelt céltárgyban jelentkező mikrorezgések vagy hirtelen légrésváltozások) szemben kiváló immunitást kölcsönöznek az eszköznek. A szabályozott áramkimenet kétvezetékes áramkörre van konfigurálva, amely ideális felállás keréksebesség érzékelésére. A Hall-elem elhelyezése nagyfelbontású, kis átmérőjű céltárgyakra van optimalizálva.

Az A1688 az IC-t és a nagyhőmérsékletű kerámiakondenzátort integráló UB tokozásban érkezik. A 6,5 mm-nél kisebb külső átmérővel rendelkező, ólommentes tok 100% matt ónos bevonattal rendelkezik.

Az Allegro MicroSystems Europe honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény