FőoldalKonstruktőrHall-kapcsoló a biztonságos gépjárművekért
2014. március 12., szerda ::

Hall-kapcsoló a biztonságos gépjárművekért

Az Allegro MicroSystems Europe által kifejlesztett, A1160 típusnevű, unipoláris Hall-kapcsoló alkalmazási célja az eszköz teljesítőképességének monitorozása és a helytelen működés öndiagnosztikája. A gyártó állítása szerint az A1160 az egyetlen olyan Hall-szenzoros integrált áramkör a piacon, amely képes a megfelelő elektromos teljesítmény ellenőrzésére és mágneses érzékelésre

A Hall-szenzorelemet körülvevő integrált tekercs jóvoltából a kapcsoló tipikus unipoláris kapcsolóként működik, azonban ha diagnosztikai kivezetésére magas logikai szint kerül, átkapcsol diagnosztikai üzemmódba. Ez a szabadalmaztatott funkció lehetővé teszi, hogy az integrált tekercseket áram járja át, amely mágneses teret gerjeszt. A tekercsek Hall-szenzorelemhez való közelsége lévén a szenzor képes a tekercsek által generált mágneses mező érzékelésére, amelyre a külső mágneses terek nincsenek hatással. Diagnosztikai módban az eszköz kimenetén egy 50% kitöltési tényezőjű PWM-jel jelenik meg, ha a belső mágneses mező érzékelésére képes.

Az A1160 működési hőmérséklet-tartománya -40 -150 °C, az áramköri tokozás típusa pedig felületszerelhető, ötvezetékes SOT-23W.

Az Allegro MicroSystems Europe honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény