FőoldalKonstruktőrGyors átvitel 900 MHz-en is
2013. október 07., hétfő ::

Gyors átvitel 900 MHz-en is

A legnagyobb UMTS/HSPA+ kommunikációs sebesség és egyszerű kommunikáció USB-n keresztül ideálissá teszi az új Quectel modult az M2M alkalmazásokhoz

A gyors adatátvitel az eszközök elválaszthatatlan részévé válik az autóiparban, a mérő, követő és biztonsági rendszerekben, vezeték nélküli terminálokban (POS), mobil számítógépekben, stb.

Ha a fenti szegmensekhez választunk modult, biztosan megéri, ha a modul némi „extrát" is nyújt. Az UC20 modul esetében ez igaz is, hiszen talán nincs is olyan paraméter, aminek az UC20 ne felelne meg. Ha pedig közelebbről megvizsgáljuk az adatlapját, akkor olyan hasznos funkciókat találhatunk egyebek mellett, mint pl. a 2×15 bites AD átalakító. Komoly előnye az UC20-nak, hogy támogatja a gyors átvitelt még a 3G hálózatokon kívül is, köszönhetően a kettős módnak (+több sávnak) WCDMA-n, de még GSM-en is, GPRS/EDGE Multi-slot Class 12 támogatással. Figyelemreméltó előnyt jelentenek még a Windows USB meghajtók is (a Linux és Android meghajtók fejlesztés alatt).

Az UC20 nagy érzékenységgel és az átvitt adatok nagyfokú integritásával képes sugározni még kedvezőtlen körülmények között is. A fejlesztés támogatására rendelkezésre állnak referencia példák: az UC20 referencia design és az UC20 kompatibilitás design, ami az UC20-nak az M10 modullal való hardveres kompatibilitására vonatkozik.

A szoftver felhasználói kézikönyvek teljes csomagja (12 db pdf) letölthető erről a linkről (11 MiB). Részletes információval szolgálnak az UC20 Specifikáció, UC20 Prezentáció és az UC20 Hardware tervezés című dokumentumok.

Sok alkalmazáshoz előnyös lehet az UC20 modul Mini PCIe kártya formátumú NYÁK-ra szerelt változata. Ezen felül még az UC20_EVB fejlesztő kártya is kapható.

Érdeklődésével a Quectel bármely moduljáról, keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

 1. csúcskategóriás UMTS/HSPA modul
 2. GSM/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
 3. kettős mód & több sáv a WCDMA&GSM-hez (alkalmas mobil alkalmazásokhoz, POS terminálokhoz, távérzékeléshez és telemetriához, stb.)
 4. HSPA+, max. 14,4 Mibit/s (letöltés)/5,6 Mibit/s (feltöltés)
 5. számos funkció és interfész: USB/UART/USIM/Audio PCM/ADC/NETLIGHT, stb.
 6. TCP/IP, UDP, PPP, SMS, stb.
 7. vételi diverzitás
 8. fejlett AT parancsok (többségük azonos az összes Quectel modulnál)
 9. USB meghajtók Windowshoz (Linux és Android fejlesztés alatt)
 10. megbízható LCC tokozás, ami hűtőbordaként is szolgál
 11. mini-PCIe modulként is kapható
 12. részben hardver kompatibilis az M10 modullal
 13. fejlesztő készlet is kapható
 14. széles működési hőmérséklettartomány, -40 – +85 °C

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény