FőoldalKonstruktőrSzinkron feszültségcsökkentő szabályozó IC
2013. október 04., péntek ::

Szinkron feszültségcsökkentő szabályozó IC

Az Allegro MicroSystems Europe legújabb termékét, az A8650 típusnévre hallgató szinkron feszültségcsökkentő szabályozó IC-t olyan gépjárműipari fejlesztők figyelmébe ajánlja, akik tápegységes alkalmazásokat fejlesztenek (pl. műszereket, légkondicionáló berendezéseket, navigációs rendszert, szórakoztatóelektronikai termékeket)

Az AEC Q100 kvalifikációval is rendelkező A8650 egy állítható frekvenciájú, nagy kimeneti áramú PWM szabályozó, amely tartalmaz magas oldali p-csatornás MOSFET-et és alacsony oldali n-csatornás MOSFET-et is. Az áramkövető vezérlési topológiát alkalmazó A8650-nél a kompenzáció egyszerű, és kiváló hurokstabilitást és gyors tranziensválaszt kínál.

Az A8650 további fontos jellemzői között mindenképp meg kell említeni a rendkívül tág határok, 250 kHz és 2,4 MHz között állítható kapcsolási frekvenciát, a külsőleg állítható lágystart időt, az engedélyező/szinkronizációs bemenetet (amely a kimeneti feszültség ki/be kapcsolására ill. a PWM kapcsolási frekvencia szinkronizálására szolgál), valamint a „teljesítmény OK" kimenetet, amely jelzi, ha a kimeneti feszültség a szabályozási keretek között van. Az A8650 alvó módbeli árama kisebb, mint 3 µA.

Az A8650 védelmi funkciói között túl alacsony bemeneti feszültség elleni kiakadás, ciklusalapú túláram, csuklás, rövidzárlat, túlfeszültség és termikus esemény elleni védelmeket találunk. Mindezeken felül az Allegro új szabályozója üresjárat, szomszédos kivezetések rövidre zárása és véletlen földelés ellen is biztosít védelmet, amelyet a gépjárműipari fejlesztők minden bizonnyal nagyra értékelnek.

Az A8650 a különféle teljesítményelektronikai alkatrészekhez külső kompenzáció segítségével alkalmazkodik, így optimális tranziensválaszt biztosít a stabilitás feláldozása nélkül. A 2,5 ... 5,5 V bemeneti feszültséget akár 0,8 V-ra tudja leszabályozni, terhelési árama a 2 A-t is meghaladja. Az A8650 elérhető 10-kivezetésű eMSOP típusú tokozásban, amely a hatékonyabb termikus disszipációt szolgálja.

Az Allegro MicroSystems Europe honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény