FőoldalKonstruktőrÚj tag az R-Car SoC-ok között
2013. május 22., szerda ::

Új tag az R-Car SoC-ok között

A Renesas Electronics bejelentette R-Car sorozatú, gépjárműipari SoC terméksorozatának legújabb tagját. A több mint 25000 DMIPS számítási teljesítményű R-Car H2 SoC-k ekkora számítási kapacitás mellett a mai kor legnagyobb igényeit is kielégítő, háromdimenziós grafikai megjelenítést is támogatnak az autós multimédiás és navigációs rendszerekben

Az R-Car H2 alapja egy négymagos ARM CortexA-15 processzor, amely egy további, szintén négymagos ARM CortexA-7 processzort is tartalmaz. Ez az első ipari implementációja a négymagos ARM Cortex-A15 és a big.LITTLE feldolgozási technológiának autóipari SoC esetében.

Az R-Car H2 SoC-be integrált multimédiás gyorsítók közel nulla CPU-terheléssel adnak lehetőséget akár négy HD 1080p videójelfolyam kódolására és dekódolására (beleértve a 60 fps sebességű Blu-ray támogatást), kép- és hangfelismerésre, valamint nagyfelbontású, háromdimenziós grafikai megjelenítésre. Ezek a hardvermodulok az ember-gép interfész megjelenítési információit és a multimédiás anyagok kezelését egyaránt lefedik.

Az R-Car H2-ben megtalálható az Imagination Technologies PowerVR Series6 G6400 sorozatú grafikus feldolgozó egység is, amely ennek az első ízben történő implementációja gépjárműipari SoC-be, és amelynek elsődlegesen köszönheti az R-Car H2 kimagasló grafikai teljesítményét. Az R-Car H2 jelenleg az egyik legnagyobb grafikai teljesítményű rendszerchip a beágyazott gépjárműelektronikai termékek piacán, és nemcsak az OpenGL ES 2.0, hanem az OpenGL ES 3.0 és OpenCL nyílt szabványokat is támogatja. A nyílt szabványok ilyen széles körű támogatása és a chip hatalmas számítási teljesítménye kiváló képességű fejlesztőplatformot adnak az autóipari fejlesztőmérnökök kezébe.

A Renesas Electronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény