FőoldalKonstruktőrÚj, RF to Bits architektúrás DAB vevő
2013. május 21., kedd ::

Új, RF to Bits architektúrás DAB vevő

A Maxim bejelentette MAX2173 típusnevű „RF to Bits" tuner megoldását gépjárművekbe és más, mobil termékekben lévő digitális audió műsorszóró (DAB) rendszerek számára. A MAX2173 személyében az iparág első „RF to Bits" tunere mutatkozik be, amelynek különlegessége, hogy tartalmaz integrált rádió tunert, A/D-átalakítót, digitális szűrést, valamint digitális I2S interfészt a digitális jelfeldolgozókkal való közvetlen kommunikáció megteremtésére

Az „RF to Bits" rádiókkal az alapsávi feldolgozás közönséges DSP-kkel lehetséges, amely értelemszerűen gyorsabb fejlesztést és zökkenőmentes szoftveres munkákat jelent. Az integráció e szintje révén számos olyan külső alkatrész nélkülözhető, amelyek egyébként szükségesek a hagyományos RF tunereknél.

Az A/D-átalakítót és digitális szűrőt is tartalmazó MAX2173 kimeneti adatsebessége alacsonyabb, ezáltal csökkenti a DSP-re jutó terhelést számítás tekintetében. A rádió front-endje és a DSP közötti tiszta leválasztás egyszerűsíti a rendszertervezést, a DSP feldolgozási képessége pedig hasznos tartalék marad az egyéb funkciókra és/vagy a jövőbeni fejlesztésekre. A MAX2173 nagy teljesítménye és rugalmas RF front-endje támogatja a DAB, FM, T-DMB alkalmazásokat az FM, VHF band-III és L-band frekvenciasávokban.

A Maxim honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény