FőoldalArchívum30 milliós E.ON támogatás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek a 2009-2011-es időszakra
2009. október 09., péntek ::

30 milliós E.ON támogatás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek a 2009-2011-es időszakra

Újabb együttműködés a BME és az E.ON között a minőségi hazai műszaki oktatásért.Az E.ON és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetősége csütörtökön aláírta azt a hosszú távú megállapodást, melynek keretében a vállalat szakmai és tudományos ösztöndíjakkal, projekt-támogatásokkal és egyéb programok finanszírozásával célzottan segíti a hazai műszaki oktatást és mérnökképzést. A 2009/10 és a 2010/11-es tanévekre 15-15 milliós támogatást - összesen 30 millió forintot - ajánlott fel hazánk második legnagyobb külföldi befektetője a BME-nek

A szerződés ünnepélyes aláírásán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részéről részt vett Dr. Péceli Gábor rektor, Dr. Vajta László dékán, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar vezetője és dr. Felső Gábor, a BME VIKING üzletfejlesztési igazgatója. Az E.ON részéről Bakács István igazgatósági tag és Jamniczky Zsolt, az E.ON Központi Ügyek igazgatója írta alá a megállapodást.

"Örömmel tölt el bennünket, hogy Magyarország legnívósabb egyetemeit támogatva a minőségi képzést és az egyetemeken folyó magas színvonalú szakmai munkát segíthetjük. Támogatásunk célja a magyarországi műszaki oktatást és kutatást a nemzetközi élvonalban tartani, valamint lehetőségeket teremteni magyar mérnökök számára az E.ON-on belül is" - mondta el a rendezvényen Bakács István az E.ON képviseletében.

A gazdasági válság ellenére az E.ON az idei évben sem vonta meg támogatásait, épp ellenkezőleg: nem csupán megtartotta meglévő támogatásait, de bővítette is a támogatások körét és mértékét, ezzel is bizonyítva, hogy hosszú távú befektetőként és munkáltatóként van jelen hazánkban.

Az E.ON évek óta elkötelezetten támogatja az oktatást, ennek elismeréseképpen az Oktatási és Kulturális Minisztérium Kármán Tódor-díjat adományozott 2008 decemberében az E.ON Hungáriának. A díjat a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás és tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért nyerte el a vállalat. Az E.ON változatos formában segíti az oktatást: ösztöndíjakkal, kutatási pályázatokkal, publikációs díjjal, könyvtárbővítéssel, K+F támogatással, valamint szakmai konferenciák és rendezvények támogatásával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény