FőoldalArchívumA HP felvásárolja az adatbiztonsági és adatkezelési szolgáltatásokat nyújtó IBRIX vállalatot
2009. július 23., csütörtök ::

A HP felvásárolja az adatbiztonsági és adatkezelési szolgáltatásokat nyújtó IBRIX vállalatot

A HP és az IBRIX ma bejelentett megállapodása értelmében a HP felvásárolja a fejlett scale-out, nagy teljesítményű és felhő-számítástechnikai környezetekben adatbiztonsági, rendelkezésre állási és adatkezelési szolgáltatásokat nyújtó, nagyvállalati kategóriájú fájlkiszolgáló szoftverek vezető szállítójaként ismert IBRIX-et


Az adattároló kapacitás gyakran jelent szűk keresztmetszetet az ügyvitelben a nagyszabású, jelentős adatfeldolgozási kapacitást igénylő alkalmazáskörnyezeteknél. Az IBRIX megoldásaival a nagyvállalatok könnyen és költséghatékonyan tárolhatják a felhasználók által generált óriási adattömeget, de az animációs filmeket készítő stúdiók, például a Pixar és a DreamWorks is az IBRIX megoldásait választották a filmkészítés során keletkező nagy mennyiségű adatok kezeléséhez és tárolásához.
A több tucat petabájtig skálázható megoldásokkal a cégek kézben tarthatják az adatmennyiség robbanásszerű növekedését és a még legkomolyabb kihívásokat támasztó környezetben is biztosítani tudják a szükséges teljesítményt. Az IBRIX Fusion szoftvercsaládjának fejlett adatkezelési képességeivel az adattömeg és teljesítményigény növekedéséhez igazodva, rugalmasan bővíthetik a kapacitást.
A 2000-ben alapított és a HP-t három éve partnerként segítő IBRIX magánkézben működik, központja a Massachusetts állambeli Billericában található. Az 53 dolgozót foglalkoztató cég több mint 175 nagyvállalati ügyfelet szolgál ki a távközlés és a média világában, a szórakoztatóiparban, az olaj- és gázszektorban, az egészségügyben és a pénzügyi szolgáltatások piacán, köztük az AOL-t, a Disney-t, a JPMorgan Chase-t és a Lilly gyógyszergyárat. Az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra.
Az IBRIX szoftverei tovább erősítik a HP vezető pozícióját a scale-out, nagy teljesítményű és felhő-számítástechnikai környezetekben végzett adattárolást és a kötött tartalmak archiválását támogató megoldások piacán. Ez a piac átlagosan 20 százalékkal bővül évente, ami meghaladja mind a NAS-tárolók, mind pedig a külső tárolómegoldások összesített piacára jellemző növekedési ütemet.
Az IBRIX szoftverei jelenleg HP StorageWorks SAN-hálózatokhoz, HP ProLiant szerverekhez, HP BladeSystem rendszerekhez, HP ProCurve Ethernet switchekhez és felügyeleti szoftverekhez rendelhetők. Az IBRIX tárolószoftvereinek és a HP üzleti technológiai portfóliójának kombinálásával az ügyfelek komplett termékmegoldást és sokféle (pl. tervezési, átalakítási és felügyeleti) szolgáltatást vehetnek igénybe minden területen, a vállalati adatközpontoktól a legfejlettebb scale-out környezetekig.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény