FőoldalArchívumRongálásbiztos felügyelet extrém körülmények között
2009. június 24., szerda ::

Rongálásbiztos felügyelet extrém körülmények között

Az 50 km hosszú Csatorna-alagút, amelynek 38 km-es szakasza a La Manche csatorna alatt fut, a világ leghosszabb víz alatti csatornája.A Csatorna-alagutat a nemzetközi mélyépítési szakemberek az USA-ban és Európa-szerte a „XX. század legnagyobb sikeres infrastrukturális beruházásának” nevezik


„A kamerák elhelyezkedése miatt fontos, hogy a berendezés kevés karbantartást igényeljen, valamint tartós és megbízható legyen.” Richard Howkins, Eurotunnel Karbantartási és jelzőrendszer-felügyeleti osztály
Az üzemeltetési koncesszióval 2086-ig a Eurotunnel rendelkezik. Amióta 1994. év tavaszán átadták a forgalomnak, több mint 212 millió utas és 196 millió tonna teherszállítmány haladt át az alagúton.
Ezért az Extreme CCTV és a Bosch Security Systems nem kis büszkeséggel értesült a Eurotunnel tisztviselőitől arról, hogy az Extreme Series EX82 kamerák már öt éve zavartalanul biztosítják a Csatorna-alagút folyamatos belső videofelügyeletét. A nehéz felügyeleti körülmények közötti működő berendezésekre szakosodott Extreme CCTV-t a Bosch Security Systems 2008 márciusában szerezte meg, ami a Bosch számára lehetővé tette, hogy CCTV termékeinek már eddig is meglévő széles választékát tovább bővítse.
A Csatorna-alagút a rossz fényviszonyok, az erőteljes légáramlatok, a levegő magas pára- és sótartalma miatt minden tekintetben "extrém” környezetnek tekinthető, de az EX82 kamerák a nehéz körülményekkel is kiválóan megbirkóznak.
„Az Extreme sorozat kamerái már öt éve biztosítják a Csatorna-alagút folyamatos felügyeletét. A kamerák elhelyezkedése miatt fontos, hogy a berendezés kevés karbantartást igényeljen, valamint tartós és megbízható legyen” – nyilatkozta Richard Howkins.
„Fantasztikus teljesítmény, hogy a kamerák ilyen nehéz körülmények között is már öt éve problémamentesen működnek. Ez a nagyszerű minőség és dizájn kiváló bizonyítéka” – nyilatkozta Ian Crosby az Extreme termék-marketing menedzsere. „Az EX82 sorozat nemrégiben piacra dobott IP-verziója az EX82 nehéz körülmények és rossz fényviszonyok közötti kiváló teljesítményét integrálja a Bosch IPkódolójával” – mutatott rá Ian a Bosch által megvalósított akvizíció révén lehetővé váló termékfejlesztési előnyökre.
Az Extreme sorozat kamerái már olyan körülmények között is bizonyítottak, mint pl. a szélsőséges hőmérséklet, a rossz fényviszonyok és a sötét, a korróziót okozó és változékony légköri viszonyok, vagy éppenséggel a rongálásveszélyes területek. Az EX82 kamerák olyan rendszerben játszanak kulcsszerepet, amely a Csatorna-alagút 1994 májusi megnyitása óta több mint 212 millió utas és 196 millió tonna teheráru, napi szinten átlagosan több mint 26.000 utas és 50.000 tonna áru biztonságos célba érését tette lehetővé.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény