FőoldalArchívumOLCSÓ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK KERESTETNEK!
2009. június 22., hétfő ::

OLCSÓ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK KERESTETNEK!

Stuttgarti kiállítás a válság jegyébenIdén a válság miatt a termékeiket alacsony áron kínáló járműipari beszállítók számíthattak elsősorban sikerre Európa egyik legjelentősebb autóipari szakvásárán. A nemzetközi viszonylatban is sikeres magyar beszállítók több autóipari vállalattal is eredményes tárgyalásokat folytattak az ITD Hungary által szervezett 2009. június 18-i partnertalálkozón


Az évente rendezett stuttgarti seregszemlén a válság ellenére a kiállítók száma nem csökkent jelentősen, összetételük azonban megváltozott.
A Baden-Württemberg tartomány fővárosában egyidejűleg öt kiállításnak helyt adó vásárra - a tavalyi évhez hasonlóan - ötven országból több ezer látogató érkezett. Az ITD Hungary által támogatott mintegy száz négyzetméteres nemzeti standon főként elektronikai, fém- és műanyagiparban tevékenykedő cégek mutatkoztak be.
Az európai megjelenésen kívül jelentős volt az ázsiai részvétel is: tizennégy kínai vállalat mutatta be az általuk kínált költséghatékony megoldásokat. A magyar beszállítók iránt is nagy volt az érdeklődés: a vásár hírlevelének címlapján külön cikk hívta fel a figyelmet a tíz magyar kiállítóra.
A jelenlegi gazdasági helyzetben a folyamatos költségcsökkentés az elsődleges szempont sok gyártó cég számára. Süveges-Szabó László, az ITD Hungary üzletfejlesztési igazgatója elmondta, hogy az autógyártókkal folytatott tárgyalások alapján manapság minden márka számára alapvető követelmény a beszállítás ütemének biztonsága, valamint a beépített alkatrészek magas minősége. "E téren a hazai cégek megállják helyüket a nemzetközi versenyben, és egyre inkább az a tendencia látszik, hogy Nyugat-Európából Közép-Kelet-Európába helyeződik át az autóipari termelői, beszállítói bázis." - tette hozzá az igazgató.
A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium az iparág fejlesztése érdekében dolgozta ki a járműipari akciótervet. Ennek célja, hogy megteremtse a külföldi működő tőke további beáramlásának lehetőségét és helyzetbe hozza, erősítse a magyarországi beszállítókat. Az ITD Hungary a program keretében regionális szakértői hálózatot és beszállítói klubokat hoz létre, valamint helyi fórumok megszervezésével segíti a beszállítói kapcsolatok kialakítását.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény