FőoldalArchívum115 000 autót és 1 millió tonna széndioxidot is kiválthatnak a GE új Evolution ES44C4 mozdonyai
2009. június 02., kedd ::

115 000 autót és 1 millió tonna széndioxidot is kiválthatnak a GE új Evolution ES44C4 mozdonyai

A GE Evolution® mozdony-szériájának legújabb, 4400 lóerős ES44C4 nevű változata az egyenáramú mozdonyokhoz képest 17 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és 70 százalékkal kevesebb szennyezőanyagot bocsát ki.Hatszáz ilyen mozdonnyal akár 800 régebbi lokomotívot is ki lehet váltani, ami éves szinten több mint 115 000 autó fogyasztásával megegyező, összesen 70 millió gallon, üzemanyag-megtakarítást eredményez. A mozdonyok lecserélése esetén a nitrogén-oxid kibocsátás éves szinten 48 000 tonnával, az üvegházhatás egyik legfőbb okozójának tartott széndioxid kibocsátás pedig 1 millió tonnával csökkenne


Az új modell első vevőjeként a BNSF (Burlington Northern Santa Fe) Vasúttársaság a közelmúltban 25 mozdonyt vásárolt. Az új fejlesztéssel a GE egy biztonságosabb és megbízhatóbb alternatívát kínál, többek között az észak-amerikai egyenáramú mozdonyok elöregedő flottájának felváltására. "Az Evolution mozdony-széria mostani fejlesztése áttörést jelent a vasútiparban, melynek eredményeképpen a régi, több üzemanyagot fogyasztó, kevésbé környezetbarát egyenáramú mozdonyokat modern, üzemanyag-takarékos, váltóárammal működő mozdonyok válthatják fel. Az új mozdonyok a jelenleg szállított hattengelyes, 4400 lóerős mozdonyok felváltására is kiválóan alkalmasak." jelentette ki Lorenzo Simonelli, a GE Transportation elnök-vezérigazgatója.

A GE ecomagination elnevezésű környezetvédelmi programja keretében fejlesztett új modell a hagyományos egyenáramú mozdonyok teljesítményét meghaladó, 120 km/óra csúcssebességre képes. Az ES44C4 modell kifinomult kipörgést gátló technológiával és szabadalmaztatott dinamikus súlymenedzsment rendszerrel készül a tehervonatok teljesítményének maximalizálása érdekében, így folyamatosan figyeli és automatikusan szabályozza a tapadást a tengelyeknél. A rendszer az autók kipörgés-gátlójához hasonlóan meggátolja a kerekek kipörgését induláskor, hegymenetben, vagy kedvezőtlen időjárási körülmények között, ezzel biztosítja az optimális teljesítményt és csökkenti az energiaveszteséget. A GE Transportation új váltóáramú motorjaiban, melyeket a GE pennsylvaniai gyáraiban állítanak elő, kevesebb karbantartást igénylő alkatrész található, így ezekben nem lépnek fel az egyenáramú motorok működését akadályozó elektromos problémák sem.

Az Evolution mozdony-széria

Image Image
A GE nyolc év alatt 400 millió dollárt költött a 2002-ben bemutatott, majd 2005-ben kereskedelmi forgalomba helyezett Evolution mozdony-széria kifejlesztésére. A GE Transportation a közelmúltban ünnepelte a háromezredik Evolution mozdony kiszállítását. Az esemény mérföldkő a GE Transportation üzletága számára és igazolja a vállalat befektetési és piacvezetői stratégiáját.

Az Evolution szériába tartozó mozdonyok a régebbi mozdonyokkal összehasonlítva 5%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak és 40%-kal kevesebb szennyezőanyagot bocsátanak ki. Élettartamuk során mintegy 300.000 gallonnyi üzemanyagot takarítanak meg. Ezen túlmenően, egy Amerika-szerte elismert, független kutatóintézet 2009 márciusában megállapította, hogy az Evolution szériába tartozó mozdonyok több mint 6%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a GE legnagyobb észak-amerikai versenytársának mozdonyai.

Az Evolution mozdonyok kiemelkedő helyet foglalnak el a GE ecomagination kezdeményezése keretében előállított termékek között. Az ecomagination a GE egész vállalatra kiterjedő programja, mely az ügyfelek energiatakarékosabb termékek iránti igényének kielégítését célozza.

Evolution mozdonyok jelenleg az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Brazíliában, Kínában, Mongóliában, Ausztráliában, Kazahsztánban és Egyiptomban futnak. A világ több mint 50 országában mintegy 17 000 GE gyártású mozdony üzemel. A GE Transportation Evolution mozdony-szériájának sikere ékesen bizonyítja, hogy a szabad kereskedelem és a nyílt piacok eltartják a vállalkozásokat, és munkalehetőséget teremtenek mind Észak-Amerikában, mind a többi országban.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény