FőoldalArchívumElérhető a 2009-es iNEMI-útiterv
2009. május 22., péntek ::

Elérhető a 2009-es iNEMI-útiterv

Az International Electronics Manufacturing Initiative (iNEMI) bejelentette, hogy megkezdte 2009-es útitervének értékesítését. A roadmap legújabb verziója 5 termékszektort és 20 különböző gyártási, alkatrész- és alrendszer-tervezési és üzleti folyamattechnológiát fed le.A 2009-es kiadás újdonságai a fényelektromos, szilárdtestalapú világítási és RFID-címkézési (ILT) szekciók...


Környezetbarát megoldásokat közelítő stratégia
Az elektronikai iparban fontos a jó tudományos módszertanok kifejlesztése és implementálása, amelyekkel az alapanyagok környezeti hatásai és az alternatívák kompromisszumai egyaránt jól felmérhetők. Az anyaghasználatot korlátozó irányelvek meghatározásába az ipari szereplőket is be kell vonni, az anyaghelyettesítéseknek ugyanis következményei vannak. Az elektronikai gyártók hozzáállására a környezetvédelmi problémákat illetően az utóbbi években a proaktivitás jellemző. Sok gyártó komoly erőfeszítéseket tesz annak irányában, hogy mellőzzék többek között a halogénezett gyulladásgátló (HFR) és/vagy PVC anyagokat minden gyártmányukban. Igen komplikált azonban a változások levezénylése a teljes ellátási láncban, hiszen mindenki a maga elvárásai szerint igyekszik fejleszteni, és rendszerint nincs egységes szabályozási határidő.
Az olyan konzorciumok, mint az iNEMI, koordináltan igyekszenek megközelíteni ezeket a problémákat, szem előtt tartva a teljes elektronikai ellátási lánc reakcióidejét és -készségét. Példa erre az iNEMI HFR-Free Leadership Program kezdeményezése, amely ún. technológiai irányelv-csokrok és technikai specifikációk kidolgozását tűzte ki célul, annak érdekében, hogy irányítás alá helyezze a HFR-mentes megoldások fejlesztését. Újabb példa a PVC-k használatának korlátozását leíró iNEMI PVC Alternatives Initiatives nevű kezdeményezés, amely a PVC-s és PVC-mentes alternatívák életciklus-felbecslését végzi el. Különböző PVC-alternatívák tesztelése útján kerülnek felbecslésre az alternatív megoldások elektromos, mechanikai és biztonsági jellemzői.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény