FőoldalArchívumA Wipro Technologies megnyitja új európai fejlesztési központját
2010. december 16., csütörtök ::

A Wipro Technologies megnyitja új európai fejlesztési központját

A Wipro Technologies, a Wipro Limited globális tanácsadó, rendszerintegrációs és outsourcing üzletága bejelentette, hogy új fejlesztési központot nyit Budapesten, Magyarországon A Wipro központ elsődlegesen a Magyar Telekom (MT) átalakítási programjának támogatására jött létre, amely segíteni fogja a magyar céget az ügyfélélmény hatékonyságának javításában és a piaci jelenlét növelésében. 2010 elején a Wipro többéves átalakítási megállapodást írt alá Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójával, a Magyar Telekommal, a Deutsche Telekom magyarországi leányvállalatával. Ezzel a stratégiai lépéssel a Wipro átadja bevált, globális üzlet-átalakítási képességeit, és ami még ennél is fontosabb, egy sor üzleti és technológiai szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé - az ügyfelekhez közelebb

"Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a Magyar Telekommal való kapcsolatunk iránt" - mondta Jack Smies úr, a Wipro Technologies alelnöke és a globális média-távközlési üzletág európai vezetője. "Ez a fontos beruházás jól illeszkedik hosszú távú céljainkhoz a régióban; ahhoz, hogy a szolgáltatásokat közelebb kínáljuk az ügyfeleinknek, és jobban kihasználjuk a helyi tehetségállományt. Ennek tiszta hozadéka a helyi szolgáltatásnyújtás és a legjobb globális megoldások összevetése lesz, amelyek egymással kombinálva sikeres átalakítási programot jelentenek a Magyar Telekom számára."
"A Magyar Telekom több mint három éve dolgozik együtt a Wipro céggel különböző projektekben"
- mondta Christopher Mattheisen úr, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. "Örülünk a terjeszkedésnek, amit az átalakítási projekt sikere iránti elkötelezettség jelének tekintünk."
"Üdvözöljük a Wipro döntését, hogy szolgáltatási központot hoz létre Magyarországon"
- mondta Lukácsy Gergely úr, az ITD Hungary - a kormány befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynöksége - befektetési igazgatója. "Nincs kétségem afelől, hogy ez az egyedülálló, magas hozzáadott értékkel rendelkező beruházásmás indiai technológiai vállalatokat is arra fog ösztönözni, hogy Magyarországot európai beruházásaik potenciális helyszínének tekintsék."
A Wipro Technologies új, budapesti fejlesztési központja erősíteni fogja a vállalat pozícióját az európai terjeszkedés folytatásában. A magyarországi központtal négyre emelkedik a - Romániát és Lengyelországot is magában foglaló - kelet-európai Wipro központok száma, amelyek kiegészítik az Európában már működő 20 szolgáltató központot.

A Wipro-ról:
A Wipro Technologies, a Wipro Limited (NYSE: WIT) csoport tagja, az első, PCMM Level 5 és CMM Level 5 minősítéssel rendelkező, világméretű, IT szolgáltatásokat nyújtó szervezet. A Wipro Technologies-t nemrégen auditálták a helyi és távoli fejlesztői központok között a CMMI V 1.2 Level 5 minősítésre. A Wipro a világ egyik legnagyobb terméktervezési és -támogatási szolgáltatója. A Wipro a következő szolgáltatásokat nyújtja világszerte a vállalatoknak: átfogó kutatási és fejlesztési szolgáltatások, IT-megoldások és -szolgáltatások, úgymint rendszerintegráció, informatikai rendszerek kiszervezése, csomag-telepítés, szoftveralkalmazás-menedzsment és adatközpont-szolgáltatások. Az indiai piac vállalati szegmensében a Wipro az IT-megoldások piacvezető szolgáltatója, amely rendszerintegrációt, hálózatintegrációt, szoftvermegoldásokat és IT-szolgáltatásokat kínál.
A Wipro jelen van a fogyasztási cikkek és a világítás szűk piaci szegmensében is. A vállalat az ázsiai, csendes-óceáni és közel-keleti piacokon IT-megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt világcégek számára. A Wipro ADS részvényei jegyezve vannak a New York-i tőzsdén, törzsrészvényei pedig Indiában a Mumbai Tőzsdén és a Nemzeti Tőzsdén.

A Wipro honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény