FőoldalArchívumOkos mérők rendszere - A CASON megoldásai az Európai Innovációs Csúcstalálkozón
2010. október 13., szerda ::

Okos mérők rendszere - A CASON megoldásai az Európai Innovációs Csúcstalálkozón

Október 11-14. között zajlik Brüsszelben a 2. Európai Innovációs Csúcstalálkozó, amelyen olyan témák kerülnek napirendre, mint például Európa innovációs kihívásai, az innováció és tudás kapcsolata, illetve az európai energiahatékonyság. Az október 11-i "Európa innovációs kihívásai" szekciójában, az európai vállalati szektor egyetlen képviselőjeként Bóday Tamás, a CASON üzletfejlesztési igazgatója mutatta be az okos mérőkhöz kifejlesztett kommunikációs rendszert

Az Európai Unió második innovációs csúcstalálkozóján Bóday Tamás, a CASON Mérnöki Zrt. üzletfejlesztési igazgatója az október 11-én megrendezett "Európai innovációs kihívásai" szekcióban tartott előadást a cég fejlesztéseiről, az okos mérőkről és a cég által kifejlesztett kommunikációs rendszerről. A szekcióülésen a CASON igazgatója az európai vállalati szektor egyetlen képviselőjeként a kutatás-fejlesztés fontosságára és az okos mérőrendszerek - fogyasztókra és szolgáltatókra egyaránt érvényes - hatékonyság-növelésére is kitért.

A DIWICON SimSim AMI (Advanced Metering Infrastructure) feladata a fogyasztás nyomon követése: adatokat gyűjt a közüzemi mérőórákról, majd továbbítja őket, és így a kapott információkból számlázási adatokat, profilokat számol, továbbá fogyasztási mérleggel segíti az infrastruktúra-hibák és a szabotázsok (károkozások) felderítését, ezáltal csökkentve a hálózatok jelentős veszteségeit. "A fogyasztó pedig szembesülhet saját ökológiai lábnyomával, leolvashatja számlája aktuális állását. Az információk digitális képkereten vagy Windows Phone7-es készüléken is működő megoldásai révén jutnak el a fogyasztóhoz." - mutatta be a rendszer fogyasztók számára előnyös lehetőségeit a CASON szakembere.

A CASON megoldása a szabad frekvenciasávban működő vezeték nélküli kommunikációt a GSM és vezetékes hálózati kommunikációval kombinálja: a mérési adatok vezeték nélküli hálózaton gyűjthetőek be, amely a Bluetooth technológiájához hasonlóan 2,4 GHz-es frekvencián működik. Az egyes adatcsomagok mérete nem haladja meg a 100 bájtot, és ez a mennyiség is csak óránként kerül továbbításra, így az ingyenes, szabad felhasználású, limitált energiát használó, intelligens rendszer tökéletesen működhet bárhol a világon.

A CASON üzletfejlesztési igazgatója előadásán európai kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezetek, továbbá uniós intézmények képviselői és parlamenti képviselők vettek részt.

A csúcstalálkozóról
2010. október 11-14. között tartják a 2. Európai Innovációs Csúcstalálkozót Brüsszelben, az Európai Parlament épületében. A "Nagy kihívások megoldása - a politika és a gyakorlat találkozása" szlogennel fémjelzett csúcstalálkozó vitaindító beszédét az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso tartotta, és több európai biztos is részt vesz (részt vett) a beszélgetéseken. A résztvevők számos témakört vitatnak meg a négy nap alatt, így Európa innovációs kihívásait, az innováció és tudás kapcsolatát, az európai energiahatékonyság, élelmiszer-biztonság, a mezőgazdaság, az egészséges öregedés témaköreit, a fenntartható termelés lehetőségét. Ezeken felül, több vitát szerveznek a szellemi tulajdonjog védelme és a nemzetközi innovációs együttműködések megbeszélésére.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény