FőoldalArchívumTeHEtséges vagy?! Bizonyítsd! - Természettudományos vetélkedő Neked!
2010. október 12., kedd ::

TeHEtséges vagy?! Bizonyítsd! - Természettudományos vetélkedő Neked!

2010-ben a THE "Tudományos Hasznos Emberi" - a Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági programja immár második alkalommal online középiskolai versenyt hirdet. Jelentkezz, ha "TeHEtséges vagy?!" !

A verseny fővédnöke: Dr. Pálinkás József a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
A verseny védnökei: Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke és Dr. Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatási helyettes államtitkára.
A verseny zsűrielnöke: Dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke.

A megmérettetés Téged vár, ha tanulni akarsz, vagy bizonyítanád, hogy tudod, mi az a maffia-hipotézis, mi az ipari ökológia célja, hány férőhelyes lehetett Artúr király kerekasztala, vagy ha otthon vagy a klímakutatás legújabb eredményeiben. Ilyen és még több száz ehhez hasonló kérdéssel találkozhatsz október 10. és november 14. között a www.the-online.hu internetes oldalon futó természettudományos tesztben. Mutasd meg, mit tudsz!

Az ország ezer középiskolája és annak csapatai szállnak ringbe, hogy összemérjék tudásukat. Válassz fedőnevet és regisztrálj az oldalon, egyénileg vagy csoportosan barátaiddal, osztálytársaiddal.

Ha ki szeretnéd próbálni, nem árt figyelni!
A rövid regisztráció után 30 perc áll rendelkezésedre, a kérdések feleletválasztósak, de egy regisztrációval csak 1 teszt tölthető ki. A honlapon a háttéranyagot és a kérdések alatt, mentőövként a helyes válaszhoz irányító linket is megtalálhatod, ha belefér az idődbe. A rendszer a 30 perc lejárta után kiszámolja milyen arányban sikerült helyesen válaszolni. Vigyázz, két diák nem kapja ugyanazt a tesztsort! Kérdéseket kaphatsz biológiából, földrajzból, csillagászatból, műszaki újdonságokból, felfedezésekből, szabadalmi alapfogalmakból, de akár a humán tudományok területéről is. Bármi megtörténhet! A teszt kitöltésére bátran felhívhatod tanáraid figyelmét is, hiszen bármely természettudományos órába illeszkedik, nem csak szabadidős szórakozás lehet.

És hogy kedvet kapj!
A december 3.-án, a Magyar Tudományos Akadémián megrendezendő élő döntőn a legeredményesebb tanulókkal büszkélkedhető 5 középiskola mérheti majd össze tudását nívós zsűri előtt. Az élő verseny az online verseny témaköreihez kapcsolódva kvíz kérdésekből, játékos-tudományos feladatokból, prezentációkból és kreatív "tudományos egyenruha" készítéséből áll majd.

Nem csak a győztes nyer!
Megéri jelentkezni, hiszen a döntőbe jutott csapatok és középiskolák értékes nyereményekben részesülnek (fődíj: 800 ezer Ft értékű tablet PC, csoportos prágai hétvége stb.), de nyereményekben részesül az a középiskola, ahonnan a tesztet legtöbben és az is, ahonnan a legeredményesebben töltik ki.

A TeHEtséges vagy?! verseny, csupán egy a THE program számos fiatalokat célzó kezdeményezése közül. A Magyar Innovációs Szövetség nagyszabású tehetségkutató és tudománynépszerűsítő programja, a THE 2008-ban indult útjára a Magyar Tudományos Akadémiával, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal, illetve néhány az ipart képviselő nagyvállalattal közösen. (Audi, Siemens, Richter, sanofi-aventis/chinoin, Messer, IVSZ, Mátrai Erőmű, stb...) A THE program célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a műszaki és természettudományok szakemberben szűkölködő, ugyanakkor zgalmas és biztos életpályát kínáló területei iránt. A program saját nyelvükön szólítja meg a fiatalokat, kiadja ingyenes, trendi és tudományos THE Magazinját, üzemelteti a www.the-online.hu közösségi portált és tudásbázist. Emellett tudományos Roadshow-val járja az ország középiskoláit, pályázatokat hirdet, tudományos rendezvényeken, konferenciákon vesz részt.

Bővebb információ

Bartók Marcell, telefon: (06-30) 583-8630, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény