FőoldalArchívumMio navigáció forgalomfigyeléssel már Magyarországon is
2010. október 06., szerda ::

Mio navigáció forgalomfigyeléssel már Magyarországon is

A Mio Technology Magyarországon is elérhetővé tette legújabb, Mio Moov S605 készülékét, amely beépített TMC-antennájának köszönhetően ingyenes forgalmi információkkal és útvonal-újratervezéssel látja a felhasználókat immár Magyarországon is

A teljesen ingyenes TMC-szolgáltatás (Traffic Message Channel - forgalominformációs csatorna) keretében a vezető olyan közlekedési információkat kap (Magyarországon a Magyar Rádió frekvenciáján), amelyek segítségével elkerülheti a közlekedési akadályokat, a balesetek helyszíneit, a forgalmi dugókat és torlódásokat.
A Mio Moov S605 a valós idejű forgalmi információkat egy FM-alapú rádiójelen, a RDS (Radio Data System) szolgáltatáson keresztül fogadja, majd értesíti a vezetőt a közlekedési eseményekről a kijelzőn megjelenő üzenetek formájában. A TMC-rendszer ingyenes forgalmi információival a felhasználó folyamatosan figyelemmel kísérheti a közlekedési eseményeket, így mindig a legkevésbé forgalmas útvonalon haladhat, hogy biztonságosan és gyorsan elérje úticélját. A Mio-készülék az útvonal újraszámítására is figyelmeztetheti a vezetőt, de képes automatikusan is újratervezni az útvonalat, hogy az adatok feldolgozásával a lehető legjobb, stresszmentes és biztonságos alternatívát kínálja az úticél eléréséhez.

A Mio Moov termékcsalád tagjaként a Mio Moov S605 modell is tartalmazza a Mio More szolgáltatáscsomagját, és szintén a díjnyertes, könnyen kezelhető Mio Spirit navigációs felületen működik. Ennek következtében a felhasználók ezen a készüléken is élvezhetik - a TMC mellett - a Spirit szoftver többi, magabiztos vezetést elősegítő funkcióját. A sávasszisztens mutatja a kanyarokhoz és lehajtókhoz vezető sávokat is, és gondoskodik arról, hogy az utazók ismeretlen területeken is mindig a megfelelő sávba soroljanak be. Európa jól ismert tereptárgyainak és nevezetességeinek valósághű, háromdimenziós megjelenítésével az utazók bárhol könnyen kiismerhetik magukat. Emellett a teljes Mio Moov S600-as sorozat, így az S605 modell is támogatja a külső AV eszközöket, így csatlakoztathatjuk hozzá DVD-lejátszónkat, digitális TV-vevőnket, vagy akár a tolatókameránkat is.
"Utazás közben kevés olyan bosszantó dolog van, mint közlekedési dugókban araszolni, ezért a Mio a TMC szolgáltatást szinte minden navigációs eszközén elérhetővé tette, szériatartozékként vagy választható extraként. A TMC azért nyújt többet, mint a rádiók közlekedési hírei, mert gyakorlatilag egy személyre szabott útinformként szolgál, és bármikor képes automatikusan újratervezni az útvonalat. Ugyanakkor nem áll fenn annak a veszélye, hogy elvesznének a fontos információk a többi, a vezetőt nem érintő hír között" - mondta Laura Samson, a Mio Technology regionális igazgatója.
A TMC szolgáltatás Magyarországon kívül elérhető Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Finn-, Francia-, Német-, Ír-, Olaszországban, Norvégiában, Spanyol-, Svédországban, Nagy-Britanniában, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában.
A Mio Moov S605 2010 szeptemberében került forgalomba Magyarországon, ajánlott végfelhasználói ára bruttó 54 900 Ft.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény