FőoldalKonstruktőrRaspberry Pi B+ modell 30%-kal kisebb fogyasztással
2014. július 29., kedd ::

Raspberry Pi B+ modell 30%-kal kisebb fogyasztással

Jobb csatlakoztatási lehetőség: négy USB-port, 40 tűs GPIO (univerzális bemenet/kimenet) csatlakozó

Az RS Components bejelentette a Raspberry Pi B+ modell forgalmazását. A jelenleg világszerte összesen több mint hárommillió példányban alkalmazott B modell sikerein alapuló B+ készülék számos fejlesztést és új funkciót tartalmaz.

A B+ modell 20% és 30% közötti fogyasztáscsökkenését a korábbi lineáris megoldás helyett alkalmazott, sokkal hatékonyabb átkapcsolási móddal rendelkező tápegységgel sikerült elérni. A GPIO sokoldalúbb felhasználási lehetőségét a 26 tűs csatlakozó 40 tűs csatlakozóra történő lecserélése biztosítja: az első 26 tű kiosztása megegyezik a korábbi B modell kiosztásával. Az USB-portok számát kettőről négyre növelték, így a jövőben a felhasználóknak nem kell hubokat használniuk olyan eszközök csatlakoztatásához, mint pl. a vezetékes billentyűzet, az egér, a vezeték nélküli hardverkulcs és a külső merevlemez. Bizonyos DSP-vel kapcsolatos hibák javításával az audiokimenet minőségén is sikerült javítani.

A NYÁK formáján is végeztek kisebb módosításokat, biztosítván ezzel, hogy a csatlakozók jobban elférjenek a NYÁK oldalán. Az új modell a kettő helyett már négy furattal rendelkezik, melynek köszönhetően nagyobb stabilitás érhető el az OEM alkalmazásokba történő beszerelés esetén.

Az aktuális trendeket követve a standard SD-kártya csatlakozást egy microSD-kártya csatlakozás váltja fel.

A Raspberry Pi B+ modell különálló egységként, azonnali kiszállítással rendelhető az RS-től mindössze 8 100 Ft-os áron. A B modell gyártása emellett is folytatódik, értékesítése pedig a B+ modellel párhuzamosan történik.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény