FőoldalKonstruktőrBemutatkozik az Altium Vault
2013. május 28., kedd ::

Bemutatkozik az Altium Vault

Egy elektronikai termék tervezése során a felhasználandó adatok kezelése mindenkor nagy kihívás. A gyártófájloknak mindig naprakésznek, a tervezés során újra felhasználásra kerülő elemeknek bizonyítottan működőképesnek kell lenniük. A már beépített alkatrészeknek, ahhoz, hogy a későbbi tervezés, felhasználás során is alkalmazhatók legyenek, folyamatos életciklus-fenntartást kell biztosítani a gyártók részéről, az újonnan alkalmazott daraboknak pedig kompatibilisnek kell lenniük az eredetileg tervezett panellel

Mindezen tulajdonságok megléte elengedhetetlen a terméktervezés sikeressége szempontjából. Ezeknek megfelelni és eközben valami újat tervezni mind a tervezőknek, mind a menedzsmentnek igen stresszes, nehéz folyamat.

Az Altium Vault minden problémára megoldás, sőt még ennél is több! Tárolja és kezeli az elektronikai tervezés során felhasznált adatokat, ezáltal garantálja a tervezőmérnök számára, hogy azokat biztonsággal felhasználja, újrahasználja, és a gyártó rendelkezésére bocsássa.

Mi is a Vault? Miért fontos?

A Vault egy olyan tárhely, ahol egy szervezet a tervezés során felhasználásra kerülő összes tartalmat tárolja. Ezen túl kezeli az adatokat, és folyamatosan naprakészen tartja, köszönhetően az alkatrészgyártókkal kialakított kapcsolatnak. Fontos továbbá, hogy nem csupán az éppen aktuális tartalmat tárolja, hanem a korábbi verziókat is, így a tervezők akkor sem ütköznek akadályokba, amennyiben egy régebbi terv újrafelhasználásra kerül. A Vault az Altium Designer-hez hasonlóan a licenccel rendelkezők tulajdona, azonban a benne lévő tartalom a gyártók számára is elérhető megfelelő jogosultságok esetén, ebből következik, hogy azok védelme garantált. Magától értetődő tény, hogy az egyes feladatkörök felhasználónként változnak, így különböző hozzáférési szinteket kell létrehozni. Az Altium nem is görget akadályokat ennek útjába, a hozzáférések személyre szabhatóak.

Lassan kezd összeállni a kép, hogy mit is adhat valójában a Vault. Két fő pontba szedve ez még világosabbá válik.

A tervezési tartalmak kezelése. Köszönhetően az alkatrészgyártókkal lévő folyamatos kapcsolatnak, könnyedén válogathatunk az alkatrészek egyes verziói között, annak biztos tudatában, hogy azok naprakészek és már esetleg korábbi felhasználás során beváltak. Az utánajárások, ellenőrzések nem akadályoznak többé, drasztikusan csökkentve az ebből következő hibalehetőségek számát is.

Gyártófájlok kibocsátásának kezelése. Az, hogy az egész tervezési folyamat ezen lépése szintén egy programon belül kezelhető és nyomon követhető, magától értetődően költség- és időmegtakarítást eredményez. A Vault egy olyan biztonságos és egyszerű csatornát biztosít a gyártófájlok küldéséhez, amely kiváltja az eddigi módszereket (pl. e-mail stb.).

Az Altium Vault változatai

Az Altium Vault két formában létezik, úgy mint: az Altium Vault Server (AVS), valamint a Personal Vault Server (PVS). Az AVS külön szolgáltatás, míg a PVS az Altium Designer 13 része. A különbség a felhasználók számának korlátozásában, valamint azok hozzáféréseinek, tevékenységi köreinek meghatározásában jelentkezik, ebben nyújt többet az AVS. A részletes összehasonlítást a táblázat tartalmazza, lebontva az adatkezelési tulajdonságokra és a felhasználók kezelésének lehetőségeire.

Zárásként elmondható, hogy az Altium Vault ideális választás olyan Altium Designer-rel már rendelkező cégek számára, akik az egész tervezési, majd a gyártás-előkészítési folyamatot még gyorsabbá és költséghatékonyabbá akarják tenni. A Vault ereje éppen abban rejlik, hogy ezen két lépést integrálja egy szoftver keretein belül, ezáltal gördülékennyé téve az amúgy hosszadalmas, körülményes és természetesen költséges folyamatot.

A HT-Eurep Electronic Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény