FőoldalKonstruktőrPIC24 "KL": alacsony költség, extra kis fogyasztás és kis lábszám
2012. július 17., kedd ::

PIC24 "KL": alacsony költség, extra kis fogyasztás és kis lábszám

A Microchip új családdal bővítette 16 bites PIC24 Lite mikrovezérlő családját, mely egyesíti az eXtreme Low Power (XLP) technológiát az alacsony árral és a kis lábszámú tokozással a költségérzékeny konzumer, orvoselektronikai és biztonságtechnikai alkalmazások számára. A PIC24F "KL"-család tipikus fogyasztása alvó üzemmódban 30 nA @ 25 °C, míg a tipikus működési áramfelvétele 150 µA/MHz @ 1,8 V

A költségérzékeny alkalmazások érdekében ezen eszközök számos, rugalmasan konfigurálható perifériát tartalmaznak, mint pl. a Master Synchronous Serial Port (MSSP), amely I2CTM vagy SPI interfészként is konfigurálható, vagy az Enhanced Capture/Compare/PWM (ECCP) periféria, amellyel testre szabhatók a PWM és input-capture beállítások. A "KL"-család tagjai 14, 20 és 28 lábú tokozásokban készülnek.


Napjainkban a gyártók intenzív nyomás alatt vannak, hogy tovább csökkentsék a költségeket, még ha egyre szofisztikáltabb és energiatakarékosabb termékeket állítanak is elő. Egy kis lábszámú tokban a tulajdonságok eme kombinációjával a PIC24 "KL" típusok ideális belépőszintű, 16 bites megoldást kínálnak kisebb I/O- és memóriaigényű alkalmazások számára, mint például: olcsó elektronikus játékok, villanyborotvák és hordozható vérnyomásmérők. A mikrovezérlők akár 16 MIPS teljesítményének és rugalmas perifériakészletének köszönhetően egyedi termékek megalkotását teszik lehetővé, a költségek alacsony szinten tartása mellett.
A PIC24 "KL"-sorozatot olyan költségérzékeny alkalmazások számára tervezték, amelyek 16 bites számítási teljesítményt, extrém kis fogyasztású alvó, ill. működési üzemmódot, valamint kis lábszámú tokozási opciókat igényelnek.
Elinduláshoz az USB portról táplált Microstick for PIC24F 3V K-series (DM240013-1) fejlesztőrendszer használható. Ez a könnyen használható fejlesztői platform mindent tartalmaz, amire szükség van a PIC24 "KL" típusok kipróbálásához, beleértve az integrált programozó/hibavadász áramkört, valamint a Device-Under-Test (DUT) foglalatot az eszközök könnyű cseréjéhez. A kb. fél bankkártya-méretű panel könnyen hordozható, és prototípuskártyához is egyszerűen csatlakoztatható. A Microstic tartalmazza az USB kábelt, a prototípuspanel csatlakoztatásához szükséges tüskesorokat és a PIC24F16KL402 ill. PIC24F16KA102 mikrovezérlőket is. A rendszer kompatibilis a Microchip ingyenes MPLAB IDE fejlesztői környezetével, és együttműködik az összes 3 V-os, 28 lábú SPDIP tokozású PIC24F K-sorozatú eszközzel.
A PIC24F16KLXXX mikrovezérlők 14, 20 és 28 lábú PDIP, SOIC, SPDIP, SSOP, TSSOP és 5×5 mm méretű QFN tokozási változatokban készülnek.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény