FőoldalGyártósorLED-beültetés
2012. május 13., vasárnap ::

LED-beültetés

Nagy sebességgel, nagyméretű paneleken, nyomon követhetően. A Europlacer egyik legújabb fejlesztése a nagy sebességű LED-beültetés extra hosszú paneleken

A rendkívül flexibilis, két beültetőfejes iineo II beültetőgép képes nagyméretű paneleket is kezelni egészen 1610×600 mm-es méretig, a beültetési sebesség pedig eléri a 27300 alkatrészt óránként (CPH).

Ez az újítás időszerű válasz a LED-piacon fellépő elvárásokra és kihívásokra, elsősorban Kínában, de már Európában is, ahol a LED-panelgyártók egyre inkább elvárják, hogy egyetlen 1600 mm-es panelt tudjanak készíteni 300, 600 vagy a 800 mm-es darabok helyett, amit végül összekötnek, mert így kiküszöbölhetik a kapcsolódásoknál fellépő hibalehetőségeket. A kapcsolódási pontokon rengeteg probléma adódhat, ami a termék minőségét és élettartamát nagyban csökkentheti. Ahhoz, hogy nagyméretű paneleket tudjanak gyártani, sok beültetőgép-gyártónak kompromisszumokat kell kötni: kétszer vagy két ütemben átküldeni a panelt a gépen, ami jelentősen lassítja a folyamatot, csökkenti a megbízhatóságot, és tovább korlátozza az alkalmazható feederek számát.
Az iineo struktúrája lehetővé tesz különböző konfigurációkat. 1610×460 mm-es paneleket tud kezelni anélkül, hogy csökkentenék a nagy feederkapacitást, amely akár 264 db 8 mm-es feederpozíció is lehet. Ha csak a gép első részén lévő feederpozíciókat használjuk, az iineo II még mindig 132 db 8 mm-es feeder kezelésére képes, és a panelméret elérheti az 1610×600 mm-t. Ez egyedülállónak számít a piacon, és a Europlacer turret-fejével eléri a teljes panelt anélkül, hogy a beültetési sebesség csökkenne.

Speciális beültetőfej

Dolgozik a beültetőgép
A turret beültetőfejek 8 vagy 12 pipettásak lehetnek, és az "on the fly" kamerarendszer vizsgálni és pozicionálni tud egészen kisméretű, 01005 alkatrészektől kezdve az 50×50 mm-es IC-ig. Csak az ennél nagyobb alkatrészekhez szükséges a fix kameraopció, amivel már 70×70 mm-es IC, vagy 100 mm széles csatlakozó is beültethető. A maximális alkatrészmagasság 34 mm.
A Europlacer által fejlesztett algoritmusok figyelik a helyes alkatrész-pozíciót a tárban, ami nem számít különlegességnek, de amennyiben talál rossz irányban lévő LED-et, automatikusan elforgatja, maximum 180°-kal, és rendkívüli pontossággal ülteti be. A 3DPS (3D-pozicionálórendszer) minden egyes beültetésnél figyeli a panel aktuális magasságát, így ha a beültetés során egy panel felfelé hajlik, azt nem üti meg az alkatrésszel, ha pedig lefelé, akkor utánamegy, így nem ejti rá az alkatrészt a panelra.

Traceability
A LED-eket akár csöves tárról akár szalagtárról is képes felszedni. A Europlacer intelligens Belt feederénél minden alkatrészt szalag vezet a felvevő pozícióba, ami teljesen kiküszöböli a vibrációt. A feedereket microterminál, vonalkód vagy mátrixkód használatával egyszerűen programozhatjuk, ennek segítségével pedig automatikus az alkatrész-felismerés, az ofszetállítás, és a "batch ID"-vel való egyszerű nyomon követhetőség is segíti a munkát. Speciális LED-ekhez a LED-gyártók által előírt egyedi pipetták is tervezhetőek és rendelhetőek a Europlacertől.
Az iineo gépekre opcionálisan felszerelhető egy pneumatikus adagoló, amin az idő és a nyomás állítható, vagy "Arkhimédész" csavarral ellátott adagoló, amivel sokkal precízebben és folyamatosabban adagolható ki akár a forraszpaszta, akár a ragasztó.

Az InterElectronic Hungary Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény