FőoldalÜzletNem fogy jól a Sony okostelefonja, ezért átszerveznek
2019. április 08., hétfő ::

Nem fogy jól a Sony okostelefonja, ezért átszerveznek

A 2018. évi piac nem alakult a Sony szája íze szerint, ezért az okostelefonos részleg beolvad két nyereséges üzletágba

A Sony egy meglehetősen rövid közleményt tett közzé, mely szerint a telefonos részleg a jövőben a képalkotási, valamint az otthoni szórakoztatói eszközökre koncentráló két divízió társa lesz. Az új üzletág az Electronics Products & Solutions (EP&S) nevet kapja meg. Kazuo Hirai, a legendás elnök-vezérigazgató, 35 év után visszavonul, bár tanácsadóként továbbra is a cég háza táján marad, a stafétabotot azonban az elnöki pozícióban is más veszi át.

Ezzel valószínűleg az eddigi komoly veszteséget és a továbbra is rossz eredményeket igyekeznek elfedni, emellett azonban további komoly lépéseket is tesznek annak érdekében, hogy a költségeket akár 50 százalékkal csökkentsék. Minderre azért van szükség, mert immár 4 negyed óta kitart a negatív trend, az éves eredmény pedig már csak 6,5 millió készülék. A cégvezetés erősen remélkedik, hogy ez a negatív csúcs többé nem ismétlődik meg.

A Sony decemberben már jelezte, hogy Európában 200 alkalmazottól válnak meg, ami nagyrészt a telefonos részleget érinti. Hírügynökségi jelentés szerint valóban bezárják a pekingi üzemet, bár ezt Tajvanra vinnék át, vagyis a teljes bezárás helyett a költözés lesz a következő lépés, a költségeket azonban így is alaposan leszorítanák. A cél a nyereséges üzemelés újbóli elérése, ezt 2020-ra szeretnék elérni, bár az nem világos, hogy a mostani beolvasztás után mennyire lesz ez világos a nyilvános jelentésekből. A kitartás melletti indokként az 5G megjelenését és elterjedését hozzák fel, ez szerintük új lehetőséget kínál a korábbi lendület visszanyerésére.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény