FőoldalÜzletFelvásárolja a Google a HTC-t
2017. szeptember 14., csütörtök ::

Felvásárolja a Google a HTC-t

Ha nem tudod utolérni a versenytársadat, akkor vásárold fel - ennek a jegyében cselekedett a Google, amikor úgy döntött, saját kezébe veszi okostelefonjainak előállítását

A Business Insider a távol-keleti Taiwanese Commercial Times értesüléseire hivatkozva arról tájékoztatott, hogy a HTC felvásárlásáról folyó tárgyalás végső fázisában van. Egyelőre nem tudható, hogy vajon a HTC teljes telefonos üzletágát kebelezné-e be a Google vagy csupán a fejlesztéssel és kutatással foglalkozó csapatot. Bár ez utóbbi esetében a HTC le is húzhatná a rolót, hiszen K+F nélkül lehetetlen életben maradni az öldöklő versenyt diktáló okostelefonos piacon.

A Google korábban már több „saját” termékének gyártását is kiadta a HTC-nek. Ilyen volt például a Nexus 9 táblagép 2014-ben, melyet a távol-keletiek készítettek az amerikai keresőóriás számára. Később a Nexus-ról Pixelre átnevezett okostelefonok előállításáért is a HTC felelt. A Google sokat profitálhat a gyártó akvizíciójából, mivel így mélyebb integrációt valósíthatna meg a szoftver és a hardver tekintetében saját okostelefonjain.

Ha létrejön a mostani üzlet, akkor tulajdonképpen az Apple – iPhone párosnál megismert szituáció alakulna ki az Android piacon is: egy kézbe kerülne a hardver és a szoftver fejlesztése. Igaz, egyszer már megpróbálkozott hasonlóval a vállalat, de az nem lett túl sikeres. A korábban szintén felvásárolt Motorola telefongyártó részlegétől három évvel ezelőtt megszabadult. Az persze kérdés, hogy a HTC bekebelezéséhez mit szólnának a Google partnerei, különösen a Samsung, mely egészen elképesztő összegeket kasszíroz az amerikaiak mobil operációs rendszerére alapuló okostelefonjaival.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény