FőoldalÜzlet2018-ra az IoT lenyomja a mobilt
2016. június 17., péntek ::

2018-ra az IoT lenyomja a mobilt

Az Ericsson kutatói szerint 2018-ra az IoT átveheti a vezető helyet a mobiltelefonoktól, 2021 végére pedig az előrejelzések szerint 28 milliárd eszköz kapcsolódik majd a hálózathoz

Az Ericsson legfrissebb Mobilitási Jelentése szerint 2015 és 2021 között a dolgok internetéhez kapcsolódó eszközök száma éves szinten várhatóan 23%-kal emelkedik, ezen belül a mobil IoT részaránya nő majd a leggyorsabban. 2021-re várhatóan 28 milliárd eszköz kapcsolódik majd egymáshoz világszerte, ebből közel 16 milliárd IoT eszköz lesz. Az IoT kapcsolatok bővülése terén Nyugat-Európa jár majd az élen, de minden régióban, így Kelet-Közép Európában is növekedés várható. A növekedést elsősorban a hatósági szabályozás ösztönzi – például a közüzemi okosmérők bevezetése, vagy az EU területén 2018-ban életbe lépő irányelv, miszerint minden új autót okos segélyhívó (e-Call) rendszerrel kell felszerelni; a hálózatba kapcsolt járművek iránti kereslet az EU-ban már jelenlegi is növekszik.

iot mobil 1

Az okostelefon-előfizetések száma tovább emelkedik, és idén harmadik negyedévre meghaladja a hagyományos telefonelőfizetésekét. Jelenleg a 7,4 milliárd előfizetésből 3,4 milliárd okostelefon-előfizetés, ez a szám 2021-re közel kétszeresére, 6,3 milliárdra nő.

Sok országban a mobilelőfizetések száma meghaladja a lakosság számát. Ez első sorban az inaktív előfizetések, az egy személy által birtokolt több eszköz és az előfizetések optimalizálása (különböző típusú hívásokra különböző előfizetés) miatt van. Ma körülbelül 5 milliárd előfizető, s ugyanakkor 7,4 milliárd előfizetés van. A lakosságarányos mobilpenetráció jelenleg a kelet-közép-európai térségben a legnagyobb (144%).

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény