FőoldalÜzletTizedszer is - Pollack Expo
2016. január 27., szerda ::

Tizedszer is - Pollack Expo

A szokásosnál is jobban készül február végi nagyszabású műszaki kiállítására és konferenciájára a Pollack Expót szervező Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara. Tizedik alkalommal invitálják találkozóra a hazai építőipari, gépész, villamosipari, informatikai és környezetmérnöki cégeket és a Dél-dunántúli régió mérnökeit a Pécsi Expo Centerbe

A Műszaki Kar elődintézménye a Pollack Mihály Műszaki Főiskola már a hetvenes évektől kereste a kapcsolatot az ipari cégekkel, ezért szakmai napokat szervezett hallgatóik számára. 2007-ig különböző időpontokban, de állandó helyszínen – a Kar épületében – szervezték az építő-építész, gépész és villamos szakmai napokat. 2007-ben azonban, amikor egy teljes rekonstrukció keretében felújították a Műszaki és Informatikai Kar épületét, a Kar vezetői új helyet kerestek szaknapjaik közös megrendezéséhez. Ez a dátum új kezdetet és új lendületet adott a rendezvénynek. A szervezők több, mint 3000 m2-es kiállítótérben, új szakok bevonásával, új programrészekkel, de a régi lelkesedéssel fogadták kiállítóikat.

A Pollack Expo idei nyitó előadása – a plenáris ülés keretében – igyekszik a vendégek és a karon tanuló hallgatók számára megmutatni a legújabb műszaki fejlesztéseket, újdonságokat, szeretné, ha végzősei pontosan ismernék a hazai gazdaság kínálta lehetőségeket.

Ezért a kiállítók termékbemutatói mellett ebben az évben a plenáris programok keretében is helyet kap a magyar gazdaság fejlődését bemutató előadás, kiemelve a Dél-dunántúli régió kilátásait. Ugyancsak a plenáris előadások között ismerhetik meg a jelenlévők azokat a kiemelt pályázati lehetőségeket, amelyek a következő években új értelmet adhatnak olyan műszaki területeknek, mint az energiatakarékos épületek üzemeltetése, megújuló energiaforrások használata és az informatikai hálózatok egész országra kiterjedő fejlesztése.

A plenáris programrészben minden bizonnyal a legtöbb figyelmet a zöld város – Pécs – műszaki és mérnöki megoldásai kapják. Külön aktualitást ad ennek a témának, hogy a PTE Műszaki és Informatikai Karán két olyan alternatív üzemeltetésű autót fejlesztettek ki, amelyek világversenyeken való sikereikkel is bizonyították az új üzemanyagok használatának létjogosultságát.

Az újdonságok mellett azonban vannak visszatérő, nagy látogatottságú programrészek, mint az állásbörzék és a kamarai kreditszerző tanfolyamok. Változatlanul ingyen látogathatják a kiállítást és kísérő rendezvényeit a Pécsre látogató középiskolás diákcsoportok, mérnökök, vállalkozók és minden kedves érdeklődő.

Az ELEKTRONET minden kedves olvasóját szeretettel várják a Pollack Expóra 2016. február 25-26-án a szervezők!

Jelentkezés és további információk a hivatalos weboldalon találhatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény