FőoldalÜzletPartnerség az innovációban
2012. augusztus 02., csütörtök ::

Partnerség az innovációban

A National Instruments megnyitotta első európai innovációs laboratóriumát, NI Innovation Lab néven a Kolozsvári Műszaki Egyetemen (Technical University of Cluj-Napoca, TUCN) Romániában, amely a második NI Lab a Berkeley-n (USA) működő NI Embedded Systems Lab után. A romániai laboratórium a vezető műszaki egyetem és a National Instruments szoros partnerségének gyümölcse, amely biztosítja a hallgatóknak és kutatóknak, hogy kollaboratív, a legmodernebb technológiával felszerelt környezetben végezzenek fejlesztőmunkát

A kutatás és fejlesztés az NI alappillérei, melyeknek a vállalat elkötelezett támogatója világszerte. Az NI egyik R&D (kutató és fejlesztő) központja a kelet-európai Kolozsváron található, Romániában. Mióta 2005-ben megkezdte működését a romániai R&D központ, a szervezet példaértékű fejlesztőközpontjává nőtt az élvonalbeli beágyazott technológiáknak, Horia Hedeşiu, a romániai R&D központ vezetőjének, a TUCN professzorának vezetése alatt. A TUCN egyike a legrégebbi és legrangosabb műszaki felsőoktatási intézményeknek Romániában, ahol a tudományos kutatás a figyelem középpontjában található. Az egyetem és az NI kapcsolata közel 20 évre nyúlik vissza, amikor is az egyetem a vállalat egyik első romániai vevője lett és az egyik első helyi felhasználója a virtuális műszerezésnek. A mérnökképzés magas színvonala, a mérnökhallgatók tehetsége és a bennük rejlő potenciál, valamint az egyetem innováció iránti elkötelezettsége tökéletes összhangban van az NI küldetésével az innováció és a felfedezések elősegítésének útján.

A nemrég átadott NI Innovation Lab a következő mérföldkő az egyetem és az NI történetében. Ez a két szervezet közötti partneri kapcsolat az, ami biztosítja a hallgatóknak és kutatóknak, hogy kollaboratív, a legmodernebb technológiával felszerelt környezetben végezzenek fejlesztőmunkát. Mint partnerek, mind az egyetem, mind az NI egyedülálló értékeket kapnak ennek az együttműködésnek a keretében.

Értékek az NI számára:
Nagyobb spektrum és mélység a közös kutatásban
Toborzási csatorna élvonalbeli beágyazott rendszerekkel tapasztalatot szerzett hallgatók felé
Szövetség egy vezető műszaki egyetemmel
Legkorszerűbb tananyagok megosztása világszerte

Értékek a TUCN számára:
Tanulmányok alkalmazása, illetve karrier lehetőségek
Kutatási publikációk és konferencia anyagok megjelenése
Beágyazott tananyagok globális fejlesztése
Az NI elkötelezett aziránt, hogy segítse a TUCN-t a legfejlettebb technológiákhoz való hozzáférésben. Az NI támogatása a következő adományokból áll: Campus License 2010, teljes hardver és szoftver eszközpark a laboratóriumnak, valamint támogatás és mentorálás a kutatóknak, tanároknak, hallgatóknak. Az NI technológiákkal való munka pedig segíti a hallgatókat jól felkészülten kezdeni a pályafutásukat a tanulmányaik befejezése után.

Akadémikusok figyelemre méltó csoportja gyűlt össze Románia minden részéből a megnyitóünnepségre ezen a napon. A National Instruments-et kollégáink egy olyan csapata képviselte, akik szorosan együttműködnek az egyetemmel ebben a projektben, köztük Jeffrey Kodosky, a LabVIEW ’atyja, az NI társalapítója és szakmai munkatársa; David Fuller, alkalmazásokért és beágyazott szoftverekért felelős alelnök, Shelley Gretlein, szoftver marketing igazgató, Jeff C. Jensen, beágyazott rendszerek kiemelt ügyfélmenedzsere, Steve Johnson, akadémiai program menedzser, Omid Sojoodi, LabVIEW FPGA és Real-Time igazgató és Horia Hedeşiu, az NI Románia területi vezetője. Az esemény közel 100 vendégének lehetősége volt meghallgatni a projekt vezetőit az NI és a TUCN oldaláról egyaránt az NI Innovation Lab történetéről és jelentőségéről, megtekintették a hivatalos szalagátvágást és meglátogatták a laboratóriumot. A következő napon Jeffrey Kodosky tiszteletbeli doktori címet kapott az egyetemtől munkája elismerésének jeleként.
Napjaink kutatási kihívásainak megértése és kezelése lehetővé teszi számunkra, hogy kutatók és mérnökök által használt eszközöket fejlesszünk a 'holnap' fejlesztéseihez. Ez az a gondolat, amiben az NI hisz, és elkötelezett amellett, hogy ezért dolgozzon világszerte. A romániai NI Innovation Lab a következő nagyszerű példa a partnerségre a komplex mérnöki kihívásokkal szembenéző hallgatók, oktatók, kutatók és az NI között, amely a legújabb technológiát biztosítja ezeknek az innovatív megoldásához.

A National Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény