FőoldalRendszerintegrátorAz iparág első IP54 plug-and-play IIoT fejlesztőkészlete
2018. december 18., kedd ::

Az iparág első IP54 plug-and-play IIoT fejlesztőkészlete

Az RS Components bemutatta a HARTING MICA (Modular Industry Computing Architecture) ipari számítógépekhez tervezett, IIoT (tárgyak ipari internete) fejlesztőkészletét

A HARTING MICA CISS (Connected Industrial Sensor Solution) IIoT készlet (RS cikkszám 176-2224) egy egyszerű plug-and-play rendszer, amely több gép érzékelőbemenetének gyors, digitális állapotfelügyeletét teszi lehetővé. Ez az első IP 54 védelmet kínáló plug-and-play IIoT-fejlesztőkészlet, ami alkalmassá teszi a hosszú távú használatra gyári automatizálási környezetekben, prototípuskészítési és kiértékelési feladatokhoz.

A többek között fizikai hőmérséklet- és rezgésmérést alkalmazó digitális állapotfelügyelet hatékony módot kínál a gépek és a teljes üzem működésének és állapotának folyamatos nyomon követésére, valamint javítására. Lehetővé teszi a gépek működésében bekövetkező változások felismerését, és az ilyen esetekben szükséges műveletek elvégzését. Ugyanakkor költséges megoldás lehet megfelelő felügyeleti berendezések beépítése meglévő ipari rendszerekbe.

A Bosch Connected Devices and Solutions és a HARTING Technology Group közös munkájával kifejlesztett MICA CISS ipari IIoT készlet egy a Bosch által készített többérzékelős CISS egységből és egy MICA számítógépből áll. A szoftver elindításához csak néhány egyszerű lépés szükséges, így az érzékelőadatok begyűjtése szinte azonnali.

A kompakt, IP54 besorolású CISS érzékelőegység bármilyen felületre rögzíthető, és nyolc fizikai paramétert képes mérni: hőmérsékletet, páratartalmat, rezgést, helyzetváltozást, nyomást, fényt, mágneses mezőt és hangokat. Az IP67 védelmi besorolású MICA számítógép közvetlenül, vezérlőszekrény nélkül felszerelhető az adott gép mellé. A MICA az iparágban szabványosnak számító csatlakozókkal csatlakoztatható az érzékelőegységhez és a helyi hálózathoz.

Az érzékelőadatok megjelenítése MQTT formátumban történik a beépített, böngészőalapú vezérlőpulton keresztül. Az adatok bármilyen informatikai rendszeren vagy IoT-platformon elemezhetők és tárolhatók. A Microsoft Azure Cloud átjáró előre telepítve és konfigurálva van a NodeRed használatával.

A működési környezettől függően az RS számos lehetőséget kínál a MICA CISS IIoT készlet tápellátásának biztosításához. Asztali tápegységhez hozzáféréssel rendelkező mérnököknek csak egy egyszerű M8 A-kódolású tápkábelt kell vásárolniuk (RS cikkszám 111-3557); a vezetékezési útmutatót a fejlesztőkészlet tartalmazza. Ha nem áll rendelkezésre asztali tápellátás, Etherneten keresztüli áramellátást támogató (PoE), dugasszal ellátott tápegység (RS cikkszám 765-3345, több régióhoz megfelelő) és egy RJ45 Ethernet-kábel (RS cikkszám 843-6511) szükséges. 48 V-os áramforrással dolgozó gyári mérnökök számára egy DC/DC PoE-kompatibilis ipari elosztó (RS cikkszám 843-9190) beszerzése szükséges.

A HARTING MICA CISS IIoT készletet az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény