FőoldalKonstruktőrÚj, 20 lábú, kisfogyasztású, 8 bites mikrovezérlők
2011. május 06., péntek ::

Új, 20 lábú, kisfogyasztású, 8 bites mikrovezérlők

A Microchip kibővíti a meglévő 28, ill. 40 lábú PIC16F72X mikrovezérlő családját két új, 20 lábú eszközzel. A PIC16F(LF)720 és PIC16F(LF)721 típusok fő jellemzője a kis áramfelvétel, aminek köszönhetően ideálisak kisfogyasztású és telepes alkalmazásokhoz. A kisebb lábszámú opciónak, a max. 7 KiB önprogramozásra képes FLASH-programmemóriának és a hőmérséklet-indikátor modulnak köszönhetően a Microchip 8 bites mikrovezérlő-választéka még a legköltségérzékenyebb alkalmazások számára is kínál megoldást

Az új mikrovezérlők beépített 8 bites A/D konverterrel, CCP modullal és számos soros kommunikációs perifériával (I2C, SPI, ill. AUSART) rendelkeznek. Ezek a nagyfokúan integrált mikrovezérlők lehetővé teszik a mérnököknek, hogy a panelméretet, az alkatrészek számát és a teljes költséget egyszerre csökkentsék olyan alkalmazások számára is, mint készülékek (turmixgépek, hűtőszekrények, mosogatógépek), háztartási elektronika (tv-távirányítók, játékok, telefonok, set-top bokszok) ipar (digitális vízmelegítők, biztonsági rendszerek, páratartalom-érzékelők); jármű-elektronika (zárrendszer, motorosülések, szintérzékelők és világításvezérlés).


A PIC16F(LF)720/721 általános felhasználásra szánt mikrovezérlő család, amely a legújabb fejlesztésű integrált perifériákkal rendelkezik. Az önprogramozásra képes memória távoli szoftverfrissítéseket, míg a beépített hőmérséklet-indikátor modul környezeti hőmérséklet-monitorozást tesz lehetővé. A beépített kommunikációs perifériákkal könnyen kialakítható soros adatkapcsolat más eszközökkel, akár magán a nyomtatott áramkörön helyezkedik el, akár egyéb módon kapcsolódik a rendszerhez. A kicsi, 4×4 mm QFN tokozás a helyszűkével küzdő alkalmazások számára is ideális.
A Microchip teljes, sztenderd fejlesztői rendszere használható a PIC16F(LF)720/721 mikrovezérlőkhöz, beleértve a felhasználóbarát MPLAB IDE fejlesztői környezetet, a HI-TECH C fordítót a PIC16 családhoz, a PICkitTM 3 programozó- és hibavadász-készüléket, az MPLAB ICD 3 hibavadászt és az MPLAB PM3 univerzális programozó­készüléket.
A PIC16F(LF)720/721 eszközök 20 lábú, 4×4 mm QFN és 20 lábú PDIP, SOIC, ill. SSOP tokozásban elérhetőek.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény