FőoldalKonstruktőrDC/DC konverter-referenciatervek
2011. március 29., kedd ::

DC/DC konverter-referenciatervek

A Microchip további két, digitálisan szabályozott, fejlett, nagy hatásfokú topológiával készült DC/DC konverter-referenciatervet tett elérhetővé

A teljes dokumentáció, beleértve a szoftvereket, a Gerber-fájlokat, a MATLAB modelleket, a webes előadásokat és a mintaalkalmazásokat, ingyenesen letölthető a Microchip kapcsolóüzemű tápegység- tervező központjának oldaláról, a következő referenciatervekhez:

  • Quarter Brick DC/DC konverter-referenciaterv
  • DC/DC LLC konverter-referenciaterv
A tervezési fázisban a DC/DC konverter tervezőinek számos kihívással kell szembenézniük, mivel olyan, egymással szembenálló követelményeknek kell megfelelniük, mint a magas hatásfok, a nagy teljesítménysűrűség (értsd: a konverter fizikai mérete) és az alacsony költség. A Microchip mindkét referenciaterve fejlett digitális technikát kínál, amellyel a fejlesztők a követelményeknek megfelelően, gyorsan és könnyen optimalizálhatják alkalmazásukat. Ezek a referenciatervek változatos terméktípusokban alkalmazhatók akár panelra integrált változatban, akár külső DC/DC konverterként. Néhány példa a széles piacra: szerver, telekommunikáció, ipar, orvosi elektronika és űrkutatás.
Mindkét terv a Microchip dsPIC33F 'GS'-sorozatú digitális tápegységekhez szánt digitális jelvezérlő (DSC) áramkörcsaládjával került megvalósításra, amely a teljesítménykonverzió teljes digitális szabályzásán felül a rendszerfelügyeleti funkciókat is ellátja. A tervezők egyszerűen és költséghatékonyan hozhatnak létre olyan fejlett topológiákat, mint az LLC rezonáns topológia, ami kisebb kapcsolási veszteséggel és legalább 95%-os hatásfokkal rendelkezik.
A Microchip referenciatervei lehetővé teszik a mérnököknek, hogy a legfejlettebb, teljesen digitális DC/DC konvertereket fejleszthessenek gyorsan és gazdaságosan.
A dsPIC33F 'GS'-sorozat tulajdonságainak köszönhetően növelhető a hatásfok, csökkenthető a költség, kisebb "ökológiai lábnyomot" hagyva, és csökkentve a világ villamos hálózatainak terhelését.
Mindkét referenciaterv támogatja a teljesítménykonverterek intelligens vezérlését, valamint a soros kommunikációs csatornán keresztül távvezérlési és monitorozási funkciókat is biztosít. Az alkalmazások teljes körű hibavédelemmel is rendelkeznek, és könnyen az adott működési specifikációhoz igazíthatók, ill. egyedi jellemzőkkel egészíthetők ki a szabadon programozható dsPIC33F' GS' digitális jelvezérlő áramkörnek köszönhetően.

Quarter Brick DC/DC konverter referenciaterv:

  • Qurter Brick-méret
  • Fáziseltolásos teljes hidas (PSFB) topológia
  • 200 W kimeneti teljesítmény
  • Bemeneti feszültségtartomány: 36 ... 76 VDC,
  • Kimeneti feszültség: 12 V
  • 93%-nál nagyobb hatásfok
DC/DC LLC konverter-referenciaterv:
  • LLC rezonáns topológia
  • 200 W kimeneti teljesítmény
  • Bemeneti feszültségtartomány: 350 ... 420 VDC, Kimeneti feszültség: 12 V
  • 95%-nál nagyobb hatásfok

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény