FőoldalÜzletMost a Samsung akkumulátorgyára gyulladt ki
2017. február 10., péntek ::

Most a Samsung akkumulátorgyára gyulladt ki

A Samsung egyik akkumulátorbeszállítójának gyárában tűz ütött ki. 19 kocsi és 110 tűzoltó ment a helyszínre megfékezni a lángokat

A Samsung SDI észak-kínai, Tianjin városban található üzeme gyulladt ki. A tűz azon a részlegen ütött ki, ahol az elektronikai hulladékokat tárolták, köztük a hibás akkumulátorokat is. Összesen 110 tűzoltó oltotta a lángokat, személyi sérülés és komolyabb kár nem történt. A tűzoltók szóvivője szerint a tüzet a lítiumon-akkumulátorok okozták: a bennük lévő anyagok reakcióba léptek.

A Samsung SDI-nek öt üzeme van Kínában, de a tianjini létesítmény a legnagyobb ezek közül, mivel itt gyártották a visszahívott Galaxy Note 7 mobilok akkumulátorait is.

A csúcsmobil fiaskója csúnya foltot hagyott a gyártó renoméján, ez az eset pedig ismét feleleveníti a botrányt. A telefon visszahívása miatt 5,3 milliárd dollárnyi bevételtől esett el a cég, bár az évet pozitívan zárta félvezetői miatt. A dél-koreai gyártó hivatalos vizsgálata szerint az SDI és az Amperex Technologytól rendelt akkumulátorok okozták a Galaxy Note 7-ek túlhevülését, ezáltal a mobilok kigyulladását. Az SDI februárban bejelentette, hogy 131 millió dollárt fektet be további biztonsági intézkedésekbe.

Mint arról korábban hírt adtunk, az eset nyomán a Samsung közölte, hogy nyolcpontos tesztelési folyamatot dolgozott ki, amit alkalmazni fog jövőbeni mobilok esetében.

Korábban a témában

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény