FőoldalÜzlet30 milliárd a magyar innovációk támogatására
2016. augusztus 23., kedd ::

30 milliárd a magyar innovációk támogatására

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program állami kockázati tőkealapot hoz létre a kormány a tudás- és technológia intenzív vállalkozások finanszírozására, illetve a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztésére

Megjelent az 1443/2016. (VIII. 17.) számú kormányhatározat, amely a „Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelőről" címet viseli. Ebben azt rögzíti a Kormány, hogy:

  • elfogadja a részére bemutatottak szerint a tudás- és technológia intenzív vállalkozások finanszírozáshoz való hozzáférését és a hazai innovációs ökoszisztéma fejlődését támogató Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelőről szóló koncepciót"
  • egyetért azzal, hogy a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelő által kezelt európai uniós forrásokat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP-8.1.3/A-16 azonosító számú felhívásának kerete terhére biztosítsák"

Az alap felállításában fontos szerepet kap a K+F+I területért felelős Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, hiszen más szereplők mellett az ő bevonását is elrendeli a koncepció szakmai megvalósításába a kormányhatározat következő pontja. A koncepció kidolgozására október 31-i határidőt szabott a Kormány, és addigra az illetékeseknek gondoskodniuk kell a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelő kiválasztásáról és működési feltételeinek biztosításáról is az elfogadott koncepciónak megfelelően.

ginop 1

Érdemes még megjegyezni, hogy a Közlöny tartalmazza az 1442/2016. (VIII. 17.) számú kormányhatározatot is. Ez arról határozott, hogy 8 milliárd forintnyi EU-forrást különítsenek el a GINOP pénzügyi eszközeit takaró 8-as prioritásából és ebből a pénzből (illetve a VEKOP keretéből, és esetlegesen magánforrásokból) egy másik kockázati tőkealapot kell felállítani az Irinyi Terv néven futó, iparfejlesztési stratégiát célzó projektek támogatására. Az Irinyi Tervről bővebben szeptemberi lapszámunkban olvashat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény