FőoldalKonstruktőrÚj, ipari rendszerekhez fejlesztett, 40 V feszültségű DC/DC-konverterek
2015. június 25., csütörtök ::

Új, ipari rendszerekhez fejlesztett, 40 V feszültségű DC/DC-konverterek

Az Exar új sorozatú, 40 V-os kapcsolóüzemű szabályozókat mutatott be a népszerű PowerBlox-sorozatú DC/DC-konvertereinek kiegészítéseként. Az XR76203, XR76205 és XR76208 típusnevű alkatrészek szinkron feszültségcsökkentő szabályozók PoL tápegységekhez 3, 5, ill. 8 A kimeneti áram­erősséggel. Az alkatrészek 5–40 V bemeneti feszültségtartományt támogatnak, tranziensválaszuk kiváló, kimeneti pontosságuk a teljes feszültségtartományban szintén kimagasló, hála az Exar saját fejlesztésű, COT vezérlési körének

Az új DC/DC-átalakítók ideálisak különféle, tipikusan 24 VDC feszültségről meghajtott ipari és hálózati alkalmazásokhoz, valamint a 18–36 V-os vagy 24 VAC távközlési rendszerekhez is.

Az egyedi fejlesztésű, áramnemű COT vezérlési sémával az XR76203, XR76205 és XR76208 típusnevű konverterek vonali és terhelési tranziensválasza rendkívül gyors kerámia kimeneti kondenzátorokkal. Hurokkompenzációra nincs szükség, ezzel az áramköri implementáció sokkal egyszerűbb és kisebb az áramkör is. A vonali és terhelési szabályozás pontossága 0,15%, ill. 0,07%, a működési frekvencia állandó. A választható energiatakarékossági üzemmód lehetővé teszi alacsony terhelés esetén a nem folytonos módban (DCM – Discontinuous Mode) történő működtetést, amely jelentősen növeli a konverter működési hatásfokát. A konverter biztonságos üzemeltetését egy sor biztonsági funkció támogatja, így nem hiányzik a túláram, túlhevülés, rövidzárlat és alacsony feszültség elleni védelem sem.

Az Exar honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény