FőoldalKonstruktőrNégycsatornás, univerzális teljesítménymenedzsment IC
2015. április 20., hétfő ::

Négycsatornás, univerzális teljesítménymenedzsment IC

Az Exar Corporation bemutatta XR77128 típusszám alatt új, univerzális PMIC (teljesítménymenedzsment IC) megoldását, amely képes akár négy, függetlenül vezérelt, külső DrMOS teljesítményfokozat meghajtására 40 A felett is az új, 64-bites ARM processzorok, FPGA-k, DSP-k és ASIC-ek követelményeinek megfelelően

A DrMOS technológia gyorsan terjed az iparban, különös tekintettel a távközlésre és informatikai hálózatokra. Ezek az alkalmazások jól ki tudják használni az Exar által fejlesztett Programmable Power technológiát, amely alacsony alkatrészszámot, gyors fejlesztést, könnyű rendszerintegrációt, dinamikus vezérlési és telemetriai lehetőségeket tesz elérhetővé. A kimeneti áramra vonatkozó specifikációktól függően minden kimenet konfigurálható függetlenül külső MOSFET vagy DrMOS teljesítményfokozat közvetlen meghajtására is.

Az XR77128 az Exar által fejlesztett PowerArchitect™ szoftverből az I2C-alapú SMBus soros interfészen keresztül gyorsan konfigurálható olyan állapotba, hogy gyakorlatilag bármely FPGA, SoC vagy DSP meghajtását elláthassa. Az Exar fejlesztőkörnyezet képes a tápellátó rendszer monitorozására, konfigurálására és dinamikus vezérlésére is ezen az I2C-alapú soros interfészen keresztül. Az XR77128 öt konfigurálható GPIO portja gyors rendszerintegrációt, hibajelentési és sorrendvezérlési implementációt tesz lehetővé. Az Arduino-alapú fejlesztőplatform segítségével a telemetriai és dinamikus vezérlési kódfejlesztés már a hardver rendelkezésre állását megelőzően megkezdhető.

A DrMOS és/vagy MOSFET meghajtására képes XR77128 bemeneti feszültsége 4,75 – 25 V lehet, belső felépítését tekintve pedig egy négycsatornás feszültségcsökkentő vezérlő. A digitális PWM működési frekvenciája 105 kHz – 1,23 MHz. Az I2C-alapú SMBus-t támogató eszköz a PowerArchitect 5.2-es vagy újabb verziójával használható.

Az Exar Corporation honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény