FőoldalKonstruktőrGazdaságos, háromtengelyes magnetométer
2014. június 16., hétfő ::

Gazdaságos, háromtengelyes magnetométer

Új, egychipes, háromtengelyes, digitális magnetométer-szenzort mutatott be az iSentek. A 1,6×1,6×1 mm-es méretekkel és 12-kivezetésű BGA-tokozású IST8303 tartalmazza a háromtengelyes mágnesszenzort és a vezérlő áramkört is. Elsősorban nagy darabszámú, felületszerelhető elektronikára épülő végtermékekhez ajánlja a gyártó

A fast-mode, 400 kHz-es I2C digitális kimenetű eszköz 14-/16-bites adatkimenetet szolgáltat, és a ±1600 µT mágneses térerősség mérésére képes. Az 1,8 V-ról működő és <10 µA nyu­gal­mi áramú alkatrész hosszú telepélettartamot tesz elérhetővé, három működési módot támogat: a készenléti, az egyszeres mérési, majd azt követő készenléti, valamint a folyamatos mérési állapotok. Ez utóbbinál a szenzor egy előbeállított frekvencián folyamatosan végez méréseket. Térerősség tekintetében rendkívüli esetekre támogatott a megszakításfunkció is, amely a 16 gausst meghaladó kimeneti mért érték esetén a megszakításregisztert engedélyezi.

A kimeneti regiszter tartalmaz x, y és z koordinátás mérési adatokat. A 0,18 µm gyártástechnológiával előállított IST8303 támogat ofszet- és hőmérséklet-kiegyenlítést. A beépített, -20–85 °C hőmérséklet-tartományú hőmérő szenzor kalibrációmentes, és ellenáll a külső mágneses forrásokból adódó hibáknak.

Az iSentek honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény