FőoldalGyártósorNedvesítéstesztelési megoldás
2016. október 03., hétfő ::

Nedvesítéstesztelési megoldás

A Seika Machinery bemutatta a Malcom SP-2 nedvesítésteszter-megoldását, amely lehetővé teszi a forraszpaszták és alkatrészek nedvesíthetőségének tesztelését a felületszerelési technológia beültetési és újraömlesztéses forrasztási fázisainak szimulációjával

Az SP-2 szimuláció útján állítja elő azokat a hőmérsékleteket, amelyeken a forraszpaszta az előfelfűtés és újraömlesztés fázisában átmegy. Ez lehetővé teszi azon hiányosságok megállapítását a folyasztószerek aktivitásában vagy az alkatrészek nedvesíthetőségében, amelyek élesben negatívan befolyásolhatják a folyamat sikerét. A mérések útján megállapítható a forraszpaszta, alkatrészek, áramköri hordozó nedvesíthetősége, a nedvesíthetőség függése a hőmérséklet-emelkedés hatására, ill. előfelfűtés alatt egyaránt. A felületi szereléstechnikai beültetési és újraömlesztéses forrasztási fázisok tényleges, standard változókat figyelembe vevő szimulációja útján pontos, kiváló megismételhetőséget biztosító ellenőrző folyamat fejleszthető ki a forraszthatóság ellenőrzésére.

Az SP-2 megfelel az ANSI J-STD-003, a MIL-STD 883, az ISO 9455-16 és a JIS Z 3198 szabványokban/ajánlásokban foglaltaknak. A rendszer teszteli a forraszpaszták, alkatrészek és nyomtatott áramköri hordozók nedvesíthetőségét, miniatűr méretű alkatrészekkel is kompatibilis, végezetül rendelkezik integrált előfelfűtő egységgel is, amely az optimális újraömlesztéses paraméterek alapján hangolható.

A Seika honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény